Administracions

L’oposició de Lloret demana a l’alcalde que aparti temporalment un regidor

Els principals partits de l’oposició de Lloret de Mar Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret han presentat una instància formal a l’ajuntament reclamant a l’alcalde de la vila, Adrià Lamelas, que aparti temporalment el regidor Joan Escalona (PSC) fins que s’aclareixin les seves actuacions al capdavant de la junta de l’AFA Pompeu Fabra. Concretament, demnen que s’aclareixi si es va aprofitar, o no, del seu estatus de secretari de la junta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Pompeu Fabra per al benefici propi.

Els tres grups municipals en qüestió han engegat una investigació interna per mirar de resoldreho, segons expliquen en un comunicat conjunt. Sostenen que hi ha indicis que Escalona va utilitzar la seva posició dins de la junta de l’entitat per aplicar una bonificació a les beques-menjador dels seus fills sense ser-ne beneficiari perquè no reunia les condicions necessàries; això, com a mínim, durant el curs 2022-2023. Segons afirmen, diversa documentació apuntalaria aquesta versió dels fets, inclòs un document que acreditaria que el regidor, suposadament, va retornar un import a l’AFA superior als 2.090 euros després que se l’avisés del fet que l’associació estava al corrent de les presumptes irregularitats.

Albert Robert (TxLloret), Lara Torres (+Lloret) i Albert Ferràndez (ERCLloret) van sol·licitar per instància al Consell Comarcal de La Selva el llistat d’alumnes becats a l’Escola Pompeu Fabra durant el curs 2022-2023, atès que llavors l’ens era corresponsable de la gestió de les beques-menjador. Donada la manca de resposta, a l’últim ple del consell el cap de l’oposició de l’ajuntament lloretenc, Albert Robert, va formular una segona pregunta per insistir en la petició de dades. A banda d’això, i d’estar en contacte amb la nova junta de l’AFA Pompeu Fabra, les formacions també han sol·licitar una auditoria per a l’associació amb la sospita que el mal funcionament hagués pogut anar més enllà. del que ja s’ha exposat. La Generalitat de Catalunya ha assumit la petició i ha delegat les competències per dur-la a terme a la direcció de l’Escola Pompeu Fabra.

“Per tot plegat, els grups signants d’aquest comunicat consideren raonable que l’alcalde Lamelas deixi Joan Antoni Escalona temporalment al marge dels seus càrrecs al govern municipal: pel bé de la investigació, de la reputació de l’ajuntament i de la imatge en si de Lloret de Mar”, afirmen en el comunicat i també creuen oportú “que s’elevi el cas a la Comissió Ètica del consistori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona