Administracions

ADMINISTRACIONS

Arrenca el procés tècnic perquè Torà i Biosca passin a integrar-se al Solsonès

Representants dels consells comarcals del Solsonès i la Segarra s’han reunit aquest dimecres amb la direcció general d’Administració Local per avançar en el traspàs de Torà i Biosca al Solsonès, segons recull l’ACN. És la primera trobada que fa la comissió tècnica encarregada del traspàs, ja que fins ara només n’hi havia hagut de polítiques. El president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig, ha assenyalat a l’ACN que serà un procés “llarg i complex”, ja que “s’hauran d’estudiar tots els contractes, un per un”. Aquesta complexitat fa que no s’hagi concretat cap termini de finalització del procés, tot i que Puig ha assegurat que “no es deixarà sense servei” a cap dels dos municipis. El Solsonès també reclama un finançament adequat per assumir els nous serveis.

El 7 de març de 2023 el Parlament va aprovar la llei perquè els municipis de Torà i Biosca poguessin marxar de la Segarra i passessin a formar part de la comarca del Solsonès. Unes setmanes més tard, els respectius plens de les dues poblacions van ratificar la decisió per majoria absoluta. Des d’aleshores s’havien produït diverses reunions de caire polític i aquest dimecres ha tingut lloc a Barcelona la primera reunió tècnica per definir com ha de ser el traspàs.

El Consell Comarcal del Solsonès ha fet una valoració positiva de la trobada, però ha avisat que serà un procés “llarg i complex”. En declaracions a l’ACN, el president de l’ens, Benjamí Puig, ha explicat que hi ha molts contractes que s’han d’estudiar que depenen de diferents departaments, de manera que considera que caldrà una “implicació total de la Generalitat per fer el traspàs”. “S’hauran d’estudiar els contractes un per un perquè n’hi ha que caduquen d’aquí a dos anys, altres d’aquí a un any o d’altres que s’han de licitar d’aquí a pocs mesos”, exposa Puig. Per tant, explica que “per cadascun dels contractes s’haurà de parlar amb el departament corresponent per veure com s’ha de fer el traspàs i quin finançament s’ha de rebre”.

Puig ha avançat que en tot aquest procés també reclamaran un finançament adequat per al Consell Comarcal del Solsonès perquè “s’hauran d’assumir molts més serveis i això voldrà dir contractar més gent”. “Haurem de vetllar perquè hi hagi una quantitat econòmica suficient per tirar-ho tot endavant”, concreta. El president del Consell Comarcal recorda també que Torà serà el segon municipi més gran de la comarca del Solsonès per darrere de Solsona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona