Administracions

EMPRESA

Premis a la recerca “Santiago Zapata” per a dos treballs sobre el suro

Les solucions innovadores sostenibles amb suro i la història industrial surera portuguesa, els dos treballs premiats en l’edició d’aquest any

Els premis es lliuraran el proper 23 de novembre a les 8 del vespre al Museu del Suro.

El potencial del suro imprès en 3D i els factors de localització de la indústria del suro portuguesa durant la industrialització d’aquest país són els dos treballs guanyadors dels premis de recerca sobre el suro “Santiago Zapata” que es lliuraran el proper dia 23 de novembre a les 8 del vespre al Museu del Suro. Els premis a la recerca “Santiago Zapata”, els quals arriben a la seva segona edició, tenen per objectiu la promoció de la recerca aplicada a l’àmbit temàtic del suro en els camps de les humanitats, les ciències socials, les ciències naturals i la tecnologia. Són convocats amb caràcter anual per la Càtedra d’Estudis del Suro de la Universitat de Girona.

El proper dia 23 de novembre a les 20h es farà l’acte d’entrega de la segona edició dels premis a la recerca sobre el suro “Santiago Zapata” a l’Auditori del Museu del Suro de Catalunya a Palafrugell. En la modalitat A, el treball premiat ha estat: “Corteza. Additive Manufacturing of Cork Furniture”, de Gizem Demirkiran (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, Barcelona).

Aquest treball explora el potencial del suro imprès en 3D com a solució sostenible al problema de la contaminació acústica. L’objectiu és utilitzar materials innovadors i tècniques de fabricació per a desenvolupar solucions eficaces i sostenibles a aquest problema. La indústria del suro genera residus (granulat i pols de suro) infrautilitzats. Mentre que si es descomposen o s’incineren aquests residus alliberen CO2 a l’atmosfera, el seu reciclatge garanteix que la seva petjada ecològica sigui mínima. El treball desenvolupa un sistema per a utilitzar pols i granulat de suro per a crear mobles utilitzant la fabricació additiva, cosa que permet imprimir geometries complexes i personalitzades durant el procés de fabricació del moble. Una de les aportacions del treball ha estat l’exploració d’aglutinants naturals per als grànuls de suro, per tal d’avaluar la seva flexibilitat, resistència i absorció acústica, així com dels diferents nivells de porositat i capacitat d’absorció acústica dels mobles de bicompost de suro impresos en 3D. En base a aquests resultats s’ha dissenyat i imprès en 3D la cadira Corteza. Aquesta recerca demostra el potencial dels mobles de bicompost de suro impresos en 3D com un mitjà eficaç i prometedor per a combatre la contaminació acústica a les nostres llars. Obre oportunitats de noves recerques sobre aplicacions i dissenys diversos de mobles elaborats amb aquesta tècnica, alhora que destaca els atributs únics del suro com a solució versàtil i respectuosa amb el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar