Administracions

Blanes

Blinden 3.137 m² de platja per preservar-hi la flora autòctona

L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb l’entitat Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera (NatMont), han protegit amb un cordam una superfície de 3.137 m², repartida al llarg de 400 metres, entre el final del passeig marítim blanenc i la desembocadura de la Tordera.

Jordi Torallas, coordinador de l’entitat, explica que l’objectiu ha estat crear una zona de restauració principalment de vegetació per recuperar les psammòfiles. “Tota la franja de la platja està protegida per una cordada i senyalitzada amb rètols per demanar que no es trepitgi l’espai”, explica Torallas. Al llarg del recorregut es diferencien quatre zones: al tancat 1 s’hi van sembrar llavors; al 2 s’hi van plantar exemplars vius i, finalment, als 3 i 4, només s’hi van extreure espècies exòtiques invasores, com ara canya i llapassa borda, perquè competien amb les espècies psammòfiles que ja hi eren presents i que es pretén afavorir.

Les que es van plantar són: Elymus farctus (3 unitats), Cakile maritima –existent de forma espontània–, Salsola kali, (20) i Mathioli kali (2). Actualment, es poden veure, de les psammòfiles, el jull de platja, rave de mar i barrella punxosa, i espècies pròpies –que es troben en aquesta platja, però que també es poden trobar en altres llocs com ara el cascall marí–. A diferència d’altres platges, aquestes són de sorra gruixuda –fruit dels sediments que arrossega la Tordera–, i és per aquest motiu que no formen sistemes dunars

Més accions

Aquest treball al sistema costaner de la platja de Blanes és només una de les puntes de llança del municipi per actuar en temes mediambientals. Aquests últims anys l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb el consistori de Malgrat de Mar, ha redoblat esforços perquè s’augmenti el grau de protecció al delta de la Tordera, un espai europeu de la Xarxa Natura 2000. L’objectiu és que es declari reserva natural parcial aquesta desembocadura fluvial que comparteixen els dos municipis veïns dels respectius territoris gironí i barceloní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA