Administracions

Palamós

ERC i el PSC pacten amb Junts, que entra al govern, i salven pressupost i ordenances

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), es mantindrà a l’alcaldia i salvarà ordenances i pressupost gràcies a un acord amb Junts per Palamós i Sant Joan, que finalment entrarà al govern. L’acord, que s’escenificarà avui amb la presentació del nou cartipàs municipal, posa el punt final a una crisi política que havia deixat el govern, d’ERC i el PSC, sense gaire marge de maniobra per aprovar les ordenances i el pressupost per al 2024. El bloqueig dels grups a l’oposició es va iniciar arran de la gestió de la multa d’un vehicle camuflat de la policia local; van ser necessaris mesos i, també, recàrrecs en la sanció perquè finalment es fes pública la identitat del conductor, un exregidor de l’anterior mandat, que ha assumit el cost de la multa. El jutge, arran del contenciós d’un agent delegat sindical apartat del servei , va permetre despixelar la imatge de la sanció; aquest fet va ser clau perquè va permetre identificar, a més del conductor, l’acompanyant, que era l’alcalde. Lluís Puig va dir que no recordava, a causa dels molts compromisos, si anava al cotxe, motiu pel qual no va dir res fins a la identificació. Això va provocar que els grups a l’oposició demanessin la dimissió de l’alcalde, en vista de la falta de transparència, i que la CUP plantegés una moció de censura. La moció no va tenir recorregut, ja que Junts se’n va despenjar. El partit liderat per Raimon Trujillo, que havia expressat que volia fer una acció positiva, va demanar a l’alcalde que fes un pas al costat i passés a ser regidor per facilitar les aprovacions. Aquest punt ha caigut en les negociacions, fet pel qual es preveu un pes més rellevant de Junts al nou govern. En tot el procés, el PSC es va mantenir en un discret segon pla, si més no públicament, sense fer valoracions.

La situació s’havia tensat tant que Som-hi per Palamós, principal grup a l’oposició, es plantejava si mantenir o no el bloqueig en vista de la situació que generaria prorrogar el pressupost. No ha estat necessari, l’acord amb Junts tanca la discussió. De fet, Som-hi per Palamós i la CUP ja tenien força coll avall que hi hauria un acord del govern amb Junts. Si bé la crisi política es podria haver tancat –caldrà veure com funcionarà el tripartit–, queda pendent la denúncia del sindicat de la policia .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Adjudicada la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA