Administracions

rIPOLL

Descarten una moció de censura a Ripoll

Els principals grups a l’oposició a l’Ajuntament de Ripoll –Junts, el PSC i la CUP Alternativa Municipalista– descarten, ara per ara, impulsar una moció de censura per fer fora de l’alcaldia Sílvia Orriols (Aliança Catalana). Però ahir, en un dur comunicat conjunt –també signat per ERC i Som-hi Ripoll–, alertaven del “trencament de la convivència a Ripoll a causa de la confrontació impulsada per Aliança Catalana”. Segons el seu parer, “les baralles protagonitzades per l’entorn de l’alcaldessa disparen les alarmes”.

La situació que es viu a Ripoll, segons els grups de Junts, el PSC i la CUP, no és fàcil. En aquest sentit, apel·len a la necessitat de recuperar el clima de pau social que hi havia a la població, fins i tot en els moments més durs que va viure el municipi. Manoli Vega, portaveu de Junts, destaca directament que s’ha trencat la pau social. Enric Pérez, portaveu del PSC, va un pas més enllà i afirma, en al·lusió a Orriols i al seu entorn: “Evidentment, les agressions no seran mai justificables, en cap sentit, però sí que volem alertar que hi ha declaracions i comportaments que no ajuden a la convivència i que les fomenten.” Aquesta preocupació s’ha materialitzat, segons Pérez, en alguns comportaments com per exemple el que es va veure després del darrer ple, quan afins al partit d’Orriols van buscar la confrontació amb regidors a l’oposició. “Estem assistint a situacions que el que fan és fomentar el racisme”, conclou. Per la seva part, Dani Vilaseca considera que la utilització de les xarxes socials per part d’Orriols fomenta “el racisme des de les institucions” i es generen rumors que perjudiquen la convivència.

El comunicat s’ha fet, precisament, arran de l’agressió que van rebre l’alcaldessa i el seu company i que afirmen que és un exemple del clima que s’està generant al municipi. Sílvia Orriols va confirmar a X que arran de la detenció del presumpte agressor “s’instrueixen diligències prèvies per un delicte d’atemptat contra l’autoritat”. “Es jutjarà aquest delicte i agressió contra el meu home al jutjat penal de Girona”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre