Administracions

Sant Feliu incrementa les ordenances després de tres anys

La puja, que és transversal, és porta a terme per “evitar una pèrdua de la qualitat de l’assistència als ciutadans”

L’IBI s’apuja un 3,74% i l’impost de vehicles, un 5,93%

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha apujat pel 2023 les taxes i impostos després de congelar-les el 2020 arran dels efectes econòmics i socials de la Covid. Aquest increment es fa per “evitar una pèrdua de la qualitat de l’assistència als ciutadans i assegurar uns ingressos necessaris”, segons l’alcalde, Carles Motas.

Així, l’IBI s’incrementa un 3,74%, el que representa per al ciutadà uns 20 euros anuals –per finques amb una base imposable de 50.000 euros–; l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, un 5,93%, entre 3 i 6 euros anuals segons tipus de vehicle. Pel que fa a les taxes, la utilització privativa o especial del domini públic local, passa de 0,34 euros/m²/ dia a 0,40; la prestació de serveis i realització d’activitats municipals, l’increment se situa entre el 4 i el 5% i, finalment, la del servei recollida, transport i tractament de residus es produeix un increment, de mitjana en els rebuts, de 29 euros anuals.

Segons l’equip de govern, de Tots per Sant Feliu i el PSC, en els darrers exercicis pressupostaris, especialment des de la pandèmia del 2020, es va creure necessari “fer una contenció d’impostos i taxes per facilitar la recuperació econòmica i donar un impuls a l’economia local”. Un cop finalitzada aquesta etapa i ateses les diverses crisis sobreposades des del 2020 ha arribat el moment de procedir a una actualització realista i concreta. Entre els motius, es destaca inflació sobrevinguda que afecta a tots els contractes, serveis i subministraments públics com als privats (12% d’increment de l’IPC des de 2019). A tot això, cal afegir els increments salarials establerts per la funció pública que arribarà a un 14% en el període 2019 a 2024; sense oblidar noves realitats com la gratuïtat del curs de l’escola bressol que ha implicat la contractació de nou personal i altres contractacions nascudes durant la Covid.

Per la seva banda, Junts Guíxols, a l’oposició, rebutja la pujada general d’impostos. Toni Carrión, portaveu argumenta que abans de pujar impostos i taxes, cal fer una reducció en la despesa: “l’ajuntament disposaria de molts més diners si en comptes d’endeutar-se en 2,5 milions haguessin fet a concessió l’aparcament dels busos, si haguessin evitat algunes de les obres que han costat 14 milions d’euros o una millor gestió del contracte de residus que és 1 milió d’euros més car que la mitjana de la província”, remarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO