Administracions

Castell i Platja d’aro

Incentius locals per al lloguer de pisos

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha creat una borsa de pisos per fomentar el lloguer anual al municipi. El projecte, en un primer moment, va dirigit a captar aquells habitatges que fa temps que no presenten cap mena d’activitat. L’objectiu és oferir habitatges d’emancipació i ajudar aquelles famílies que, tot i tenir recursos econòmics, no aconsegueixen trobar un pis de lloguer per a tot l’any.

Per incentivar el lloguer, l’Ajuntament buscarà el llogater, farà un seguiment de lloguer i en garantirà el cobrament, oferirà una excepció dels impostos com ara l’IBI, pagarà l’assegurança per garantir que el pis es retorni tal com l’han cedit i concedirà una subvenció –al voltant de 1.500 euros– amb caràcter anual per fer habitable l’immoble si fa molt temps que està tancat o per fer-hi reformes.

El parc d’habitatges

L’alcalde, Maurici Jiménez (PSC), explica que es va fer un estudi per saber quina era la situació de les entitats urbanístiques de Platja d’Aro. El municipi té unes 23.000 unitats urbanes –o pisos–. De les quals, unes 18.000 són segones residències i 1.800 corresponen a habitatges d’ús turístic. Del total d’unitats, al voltant de 5.000 són propietat de veïns que hi viuen tot l’any o que estan empadronats a la població. L’estudi també ha posat en relleu que uns 16.000 habitatges són els que s’utilitzen durant la temporada d’estiu. El treball ha filat més prim analitzant els consums i n’ha trobat 420 que no presentaven cap activitat: “Uns 150 –explica Maurici Jiménez– corresponen a pisos i a apartaments, més petits, que tenen un ús zero”, i hi afegeix: “Aquesta xifra és molt important perquè ens permet actuar d’una manera molt ràpida.” Jiménez deixa clar que no es tracta d’un projecte lligat a Benestar Social: “Sempre es parla dels habitatges socials. Són una gran necessitat, en la qual treballem, però no els podem adquirir ni construir així com així. Són processos molt llargs, en esforç, en temps i en finançament. No diem que no s’hagin de fer habitatges de protecció.”

Accés a un lloguer

És per això que és tan important aquest projecte, segons l’alcalde, perquè el que busca és facilitar a famílies i treballadors o joves que es vulguin emancipar poder accedir a un habitatge de lloguer: “El missatge que volem traslladar als propietaris i als administradors de finques és molt clar: si tenen una propietat que no estan utilitzant i que per a ells representa una càrrega econòmica, els oferim amb aquest projecte de la borsa de lloguer que no els generi despesa, no pagar impostos, disposar d’una assegurança, tenir garantit el cobrament i ajuda per al manteniment.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins