Administracions

El sou dels funcionaris pujarà un 2,5% el 2023

L ’increment salarial tindrà dues variables del 0,5% en funció de l’IPC i del PIB, amb efectes retroactius fins al gener

L’oferta d’ocupació pública ordinària serà de 6.133 places

El govern ha anunciat que augmentarà les retribucions dels treballadors públics un 2,5% el 2023, el màxim autoritzat per la normativa bàsica estatal. L’executiu ha traslladat la proposta a les organitzacions sindicals a la Mesa General dels empleats públics de l’Administració de la Generalitat, que s’ha reunit en el marc de la negociació dels pressupostos del 2023. L’increment salarial tindrà, a més, dues variables del 0,5% en funció de l’evolució dels preus (IPC) i del producte interior brut (PIB), amb efectes retroactius des del gener del 2023. Durant la reunió, els representants de l’administració també han exposat els criteris generals de l’oferta d’ocupació pública ordinària, que serà de 6.133 places.

Amb efectes de l’1 de gener del 2023, les retribucions íntegres del personal de la Generalitat tindran un increment del 2,5% respecte de les vigents el 31 de desembre de 2022. La xifra pot arribar a pujar un 1% més si s’assoleixen determinats nivells d’IPC i de PIB. En concret, pujarà un 0,5% més si la suma de l’IPC harmonitzat de l’any 2022 i de l’IPC harmonitzat avançat del mes de setembre del 2023 és superior al 6%. L’altre 0,5% s’aplicaria si l’increment del PIB nominal iguala o supera l’estimat en els pressupostos de l’Estat per al 2023.

Aquests increments afectaran tant les retribucions bàsiques com les complementàries de tot el personal de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic institucional, així com del personal de les universitats públiques.

Pel que fa a l’oferta pública d’ocupació, del total de 6.133 places 2.740 seran de personal docent, 1.541 de personal sanitari i 880 de Mossos d’Esquadra. A més, 498 més seran per al cos d’administració i tècnics, 230 per al de bombers, 144 per al de serveis penitenciaris i 100 per al d’agents rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mèxic, amb Sheinbaum, s’uneix a la vintena de països governats per una dona

barcelona
girona

Eliminen definitivament l'aparcament de la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
Salut

Can Ruti fa seguiment de pacients complexos a través de rellotges intel·ligents

Badalona
INFRAeSTRUCTURES

Construiran un pas inferior i renovaran la via dels FGC a Térmens

Térmens

Tres dies d’humor en català al primer festival Riures

calonge / sant antoni
Infraestructures i serveis

Adjudiquen per 9 milions la redacció dels projectes constructius dels accessos sud al port de Barcelona

Barcelona
SOCIETAT

Acusen Collboni de “deixar famílies al carrer” mentre promou la Copa Amèrica

Barcelona
sequera

El maig només ha estat generós amb pluges a comarques gironines

barcelona
medi ambient

La intensitat de la pudor de la planta de residus de Mataró es redueix un 80%

Mataró