Administracions

ERC no veu viable la nova zona industrial de Palamós

L’equip de govern concentra els esforços en el conveni per fer viable el nou hospital

L’alcalde reclama a la Generalitat la proposta del nou pla especial del port

L’equip de govern de Palamós, d’ERC, no veu que pugui arribar a ser viable la futura zona industrial que s’ha de desplegar al sector de la Pietat. Segons explica l’alcalde, Lluís Puig, el departament d’Acció Climàtica ha anat endurint les condicions. En aquest sentit, recorda per exemple el corredor ecològic que es va haver d’afegir al projecte: “L’equip de govern hem escoltat les demandes del sector industrial que el volia desplegar i, en aquesta línia, hem mirat sempre de buscar solucions.” Ara per ara, segons Puig, l’equip de govern ha de centrar els seus esforços urbanístics a fer realitat el projecte del futur nou hospital comarcal que s’ha de fer al sector del Tenis. Puig afirma que aquesta és una de les “màximes prioritats” . Però no l’única. Hi ha una altra tema calent sobre la taula: la necessitat que es desencalli el nou projecte del pla especial del port –vegeu peça.

El pla d’ordenació urbana municipal, que data del 2008, va situar el futur nou polígon industrial a la Pietat, a la zona de Bell-lloc, una de les portes a les Gavarres i un sector d’alt interès paisatgístic. Tot i que el 2018 es va revisar amb menys dimensió i impacte, els informes ambientals desfavorables de la Generalitat han anat posant bastons a les rodes al projecte.

Per això, segons Puig, és important pensar a buscar la col·laboració amb altres municipis, amb polígons grans i consolidats. En aquest sentit, el govern de Palamós està en sintonia amb el projecte que impulsa el Consell Comarcal del Baix Empordà de crear una marca industrial. Els divuit polígons industrials en actiu a la comarca es van unir per crear aquesta marca conjunta que els permeti coordinar-se entre si i, a la vegada, generar oportunitats per a la implantació d’empreses; això sí, obrint el focus cap a les noves tecnologies, entre d’altres.

El vicepresident del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica que aquesta operació “permet definir els espais i les naus, aconsellar aquelles empreses que busquin una implantació al territori amb uns espais i serveis que cobreixin les seves necessitats, que van des de l’espai físic fins als accessos, entre d’altres.” És a dir, a banda de buscar empreses de fora de la demarcació, oferir naus a empreses de la comarca que busquin espais per poder ampliar les seves activitats, sense que això es faci a noves zones.

LA FRASE

Cal aprofitar els espais industrials propers en col·laboració amb altres municipis
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)

Sense novetats del pla especial del port

“Si en les setmanes vinents no sabem res de Ports de la Generalitat, caldrà demanar explicacions.” Amb aquesta declaració d’intencions, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va manifestar ahir el seu descontentament per la manca d’una proposta per part de la Generalitat. A efectes pràctics: el pla director del port (abans pla especial, que s’havia d’enllestir en un any) ja acumula un retard de més de quatre anys. El principal escull ha estat que no s’aprovés el document inicial del pla especial del port abans que entrés en vigor la nova llei –llei 10/2019, de ports i de transports en aigües marítimes i continentals–, i això ha comportat que la tramitació hagi de començar de nou. En la pràctica: en modificar-se els criteris per a la redacció del pla, es va tornar a la casella de sortida; és a dir, si en el moment d’entrar en vigor la nova llei el pla de Palamós hagués estat aprovat inicialment, ara seguiria la seva tramitació. No va ser el cas i per molt poc. Un dels punts que preocupaven de la nova tramitació és com quedaria el procés participatiu que es va fer; de fet, Ports en va presumir perquè era el primer pla que ho incorporava. Algunes de les conclusions que es van recollir van ser facilitar la continuïtat del passeig del Mar i la integració del port a la vila, millorar la gestió i l’adequació de la zona d’aparcament i també la mobilitat del trànsit rodat a la façana portuària. També es va parlar de renovar les edificacions i promoure nous usos portuaris i dels esports nàutics, en especial la formació i l’escola de vela, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona