Administracions

Simulacre policial a Blanes amb múltiples ‘víctimes’

Hi han participat agents del cos de seguretat amb el suport dels Bombers i, també, d’equips d’emergències

La simulació ha inclòs alumnes del grup de teatre de l’institut Serrallarga

La policia local de Blanes va celebrar ahir a la Ciutat Esportiva, en el marc del primer curs per atendre casos amb múltiples víctimes, un simulacre com a exercici per abordar situacions reals. La simulació, que va incloure una cinquantena de participants, va anar a càrrec de membres del cos de la policia blanenca, dels Bombers i de membres d’un grup de teatre de l’institut Serrallarga. La simulació volia donar pautes en cas de situacions verídiques.

Accident i tiroteig

Per dur a terme els simulacres s’han plantejat i resolt diverses situacions d’emergència, però amb dos supòsits principals: la simulació d’un accident amb un vehicle que acabava bolcat sobre la calçada, amb víctimes al seu interior –una de les quals ha requerit ser excarcerada pels Bombers–, així com un incident amb armes i delinqüents fugint. En aquest darrer cas, es tractava de simular un robatori i persecució que arrencava amb l’avís que uns delinqüents armats i proveïts de caretes havien atracat una entitat bancària. Després que la policia local de Blanes hagués iniciat la persecució, i hagués situat controls per engabiar els assaltants, els fugitius se’ls saltaven i aconseguien escapolir-se, deixant un estol de ferits per arma blanca al seu pas.

El grup d’alumnes de teatre de l’institut Serrallarga, que hi han participat de manera molt realista, han interpretat les víctimes primer de l’accident i després dels fugitius que anaven ferint la gent de manera indiscriminada al seu pas. Durant el curs s’ha estat alliçonant els agents sobre diversos supòsits amb què es poden trobar en l’exercici de la seva tasca policial, i aquest dimecres, amb el primer dels dos simulacres previstos, s’ha posat a prova tot el que han après. Així, se’ls ha parlat sobre casos que abasten des d’atemptats terroristes, o incidents amb persones armades potencialment perilloses, fins a un atropellament i una explosió de gas, passant per armes blanques.

Es farà un segon simulacre al passeig

Perquè els 80 agents de la plantilla poguessin seguir el curs sense deixar de banda l’atenció diària policial al carrer, se’n fan dues edicions. La primera va culminar ahir, dimecres, i la segona es farà la setmana següent, del 19 al 20 de setembre. Amb caràcter eminentment pràctic, en totes dues edicions s’haurà tancat amb un simulacre, el primer dels quals ha tingut lloc aquest dimecres a la Ciutat Esportiva, mentre que el segon es farà dimecres vinent, 21 de setembre, al passeig de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró