Administracions

Barcelona destina dos milions a finançar obres d’estalvi energètic en comerços

La mesura està especialment orientada a la instal·lació de portes automatitzades

L’objectiu és ajudar els locals a complir amb el decret estatal sobre estalvi energètic

L’Ajuntament de Barcelona destinarà dos milions d’euros a finançar reformes i intervencions en establiments comercials en planta baixa, especialment la instal·lació de portes automatitzades, per complir amb el decret estatal sobre estalvi energètic. Amb aquesta mesura, que s’espera que beneficiï un miler d’establiments, Barcelona serà la primera gran ciutat de l’Estat a acompanyar i donar suport econòmic als canvis que hauran de fer els locals en planta baixa que es veuen afectats pel pla. El nou decret inclou aquesta obligació per a tots els edificis i locals amb accés des del carrer, i els comerços s’hi han d’adaptar abans del 30 de setembre. La subvenció s’engegarà a finals de setembre i suposarà una ajuda del 50% del cost de les intervencions, fins a un màxim de 2.000 euros per local sol·licitant.

En la roda de premsa de presentació de la nova línia d’ajudes, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat de representants del sector comercial, hoteler, de la restauració i de l’oci nocturn, ha defensat avui la necessitat de les mesures d’estalvi energètic, tant per combatre l’emergència climàtica com per disminuir la dependència energètica de Rússia.

“Des de Barcelona ens plantegem aquestes polítiques d’estalvi energètic d’una forma radicalment diferent de com ho han fet la comunitat de Madrid i la seva presidenta, que ho han plantejat una vegada més com un punt de confrontació, practicant aquest tipus de negacionisme al canvi climàtic. Nosaltres fem el contrari i ens posem al costat del sector comercial”, ha dit Collboni. “Tothom amb sentit comú sap que cal estalviar energia en aquests moments tan complicats de sequera, crisi climàtica i guerra a Ucraïna”, ha emfatitzat.

El tinent d’alcaldia ha confiat que els dos milions d’euros pressupostats inicialment s’esgotin, i ha explicat que en aquest cas es reassignarien fons dels comptes municipals per fer una altra convocatòria d’ajudes. “Pensem que aquesta és una de les línies d’ajudes més importants, més ràpides i més evidents que podem fer en aquests moments per contribuir a l’eficiència energètica del sector comercial de la ciutat”, ha subratllat.

Collboni també ha aprofitat per felicitar i agrair el compromís dels hotelers, restauradores i comerciants amb el pla d’estalvi energètic, i ha remarcat que el nivell de compliment del decret “està sent extraordinàriament alt”. “Els sectors són els primers conscienciats que l’estalvi energètic no és només una necessitat, sinó un objectiu per garantir la nostra sobirania energètica i per lluitar contra el canvi climàtic”, ha remarcat.

Les actuacions hauran d’executar-se entre els anys 2022 i 2023, i els sol·licitants també podran comptar amb l’assessorament complementari per part de l’Oficina de Transició Energètica de Pimec, impulsada juntament amb l’Ajuntament de Barcelona. A través d’ella s’oferirà assessorament tècnic, administratiu i financer, així com acompanyament i seguiment en el projecte.

Aquesta primera convocatòria d’ajudes per donar compliment al decret d’estalvi energètic, ha explicat Collboni, ve a donar continuïtat a les actuacions del programa reActivem Barcelona, el fons extraordinari de 13 milions d’euros que el consistori ha destinat per donar suport als mateixos sectors econòmics que ara es podran beneficiar de la nova línia de subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC