Administracions

Ajuts per cobrir la figura de secretari interventor

La Diputació de Girona destina prop d’un milió d’euros a garantir el servei

La figura de secretari interventor és imprescindible perquè un ajuntament amb escassa capacitat econòmica i de gestió funcioni. És qui fa funcionar la maquinària administrativa com ara convocar els plens i qui exerceix un control intern i de comptabilitat. Segons el padró del gener del 2020, la majoria de municipis de les comarques gironines (130 dels 221 que hi ha a la demarcació) tenen una població inferior a mil habitants i molts no en tenen o tenen dificultats per trobar-ne. La Diputació de Girona ofereix, des de fa temps i de manera gratuïta, el servei d’assistència de secretaria intervenció (Sasi) als ajuntaments que no disposen d’aquest funcionari d’administració local. És un equip de deu secretaris interventors itinerants que ofereixen assistència en matèria de fe pública, assessorament legal, funció interventora, control financer i de comptabilitat.

La Diputació de Girona ha decidit incloure una partida de gairebé un milió d’euros (977.375, 66 euros) en el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural per ajudar els municipis amb escassa capacitat econòmica i de gestió a fer front a les despeses d’aquest lloc de treball i a facilitar-ne la regularització en aquells municipis on no existeixi.

Municipis petits

S’han pogut acollir a aquesta línia de subvencions els municipis de menys de mil habitants o els que superin lleugerament aquesta xifra però tinguin un pressupost igual o inferior a 1.500.000 euros. L’ajut màxim rebut és de 10.000 euros. No s’hi han pogut acollir els municipis que reben el servei d’assistència de secretaria intervenció (SASI) de la Diputació de Girona. En total se n’han beneficiat 202 municipis.

Segons el diputat delegat de Suport a les Entitats Locals, Josep Maria Bagot, caldrà incrementar la línia d’ajut perquè els ajuntaments tinguin cobert aquest servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA