Administracions

El gran aparcament de Sant Feliu, a punt d’obrir-se

Aquesta infraestructura sostenible i desmuntable, la primera d’aquest tipus de Catalunya, té capacitat per a 180 places

Es preveu obrir-lo d’aquí a una setmana i de moment serà gratuït

El gran aparcament de Ponent de Sant Feliu de Guíxols, amb capacitat per a 180 vehicles i que ha trigat uns quatre mesos a fer-se, s’obrirà d’aquí a poc més d’una setmana. Aquesta infraestructura, la primera d’aquestes característiques a Catalunya, és totalment sostenible, ja que s’alimenta energèticament de plaques solars. Aquestes plaques donaran electricitat als punts de càrrega de vehicles, a més de subministrar-ne també a altres edificis municipals de la zona. Aquesta primera fase, que es troba a tocar de l’Espai Thyssen, forma part d’un programa d’actuacions urbanístiques per transformar la mobilitat de la ciutat, amb criteris de sostenibilitat i “amb visió de futur”.

L’alcalde, Carles Motas (TxSF), amb el seu soci de govern, Josep Muñoz (PSC), ha recordat que aquest és el primer dels tres aparcaments que estan projectats a la ciutat. Els altres dos estaran situats a la carretera de Palamós i el tercer, a tocar del que s’ha presentat aquest dijous als mitjans de comunicació: “Es tracta d’un aparcament –va explicar– just a l’entrada de la ciutat, perquè la gent es pugui desplaçar per un passeig fins al mar al futur Museu Thyssen, que estarà molt a prop, o al passeig de Mar de Sant Feliu sense haver de fer servir el cotxe”, ha remarcat Motas. El cap d’obra de l’aparcament, Antonio Cubero, va explicar que l’obra té dos grans avantatges: d’una banda, el fet que sigui reutilitzable permet aixecar-lo “en qualsevol solar”, i, de l’altra, que compleix amb el model de desenvolupament sostenible cap a on han d’anar les ciutats. Cubero també va indicar que només amb un tractament de pintura es pot allargar el temps de vida útil de l’aparcament, que és de cinquanta anys. “La pintura és el tractament que té l’acer. Per allargar la vida de la construcció només cal fer aquesta mena de manteniment”, va destacar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona