Administracions

Projecten un nou centre de dia al Palamós Gent Gran

Amb un cost d’1 milió d’euros, en què s’hi inclou també un hospital de dia, el finançament es farà amb el mecenatge

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) impulsen la construcció del nou centre de dia i hospital de dia que es farà a la planta baixa del centre Palamós Gent Gran, on actualment hi ha una gran zona porxada. Aquest projecte, que suposarà una inversió d’1 milió d’euros, va començar a caminar oficialment ahir, amb l’inici d’una campanya de mecenatge del que ha de ser el nou Palamós Gent Gran.

Un gran espai polivalent

El nou centre de dia i hospital de dia durà per nom La Porxada, precisament pel fet d’ocupar l’espai que ara és un porxo. El projecte permetrà aprofitar 400 m², que es vehicularan a través d’un gran espai polivalent per a totes les persones usuàries i les seves necessitats. Amb sortida directa al jardí, que aporta sensació d’obertura, llum i amplitud. A més, tindrà un espai propi per a persones amb trastorns cognitius per tal que puguin passejar lliurement. Se’n beneficiaran les persones grans i famílies del Baix Empordà que ho necessitin. El centre podrà acollir fins a 50 persones usuàries a l’hospital de dia i al centre de dia. La reestructuració de la planta baixa i la creació del nou espai suposarà un cost d’aproximadament 1 milió d’euros.

L’aposta pel mecenatge

Les aportacions pel mecenatge es poden fer en línia . per Bizum (01640) o per transferència bancària (ES06 2100 9046 9302 0004 4164). Es fa, doncs, una crida a persones i empreses perquè facin donacions per poder fer realitat el centre. El nom de la campanya és Gent molt gran! i pren com a element un dels referents del centre sociosanitari: el mural A toast to life, realitzat per l’artista Montserrat Abril. L’obra va ser escollida com a guanyadora del primer Concurs de Graffiti de Palamós Gent Gran el 2017. Aquest treball tenia com objectiu humanitzar l’espai exterior de la residència sociosanitària, que se sol utilitzar en hores de lleure i de passeig al jardí.En visitar l’espai i el jardí, l’artista va decidir donar-li un contrapunt d’humor i mostrar de forma simpàtica senyors i senyores grans amb molta vitalitat i amb unes taules de surf. Una altra de les accions és la creació d’una botiga solidària amb marxandatge de la campanya a través de l’empresa Brava Tramuntana, soci oficial, amb camisetes, bosses de cotó o tasses. També es col·locarà un fotoreclam a la platja com a demostració informativa de la campanya i, a més, s’està preparant un gran sopar solidari al Mas del Vent, situat a la Fosca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona