Administracions

Palamós activa els tres habitatges que va adquirir per a emergència social

Els tres pisos ja tenen gent vivint-hi

L’Ajuntament treballa per adquirir-ne un altre

Paral·lelament també s’impulsa l’habitatge cooperatiu

L’Ajuntament de Palamós ja té actius els tres habitatges d’emergència social i econòmica que va adquirir l’any 2020. Els tres habitatges no són unifamiliars, sinó que els comparteixen diferents unitats, amb les quals es fa un treball social. Els adjudicataris de l’habitatge d’emergència n’han d’assumir el cost del lloguer i dels subministraments, si tenen prou ingressos. En cas contrari, paguen d’acord amb uns barems. L’adjudicació de l’habitatge d’emergència social es fa per un període màxim de sis mesos. La regidora d’Habitatge, Maria Puig, explica que l’Ajuntament treballa en l’adquisició d’un altre habitatge.

El gener passat es va aprovar definitivament el reglament per gestionar i adjudicar aquests pisos. Uns recursos que permeten donar resposta a situacions sobrevingudes, com ara desnonaments, pèrdua sobtada de l’habitatge i casos de maltractament, per exemple. La gestió la fan conjuntament les àrees municipals d’Habitatge i d’Acció Social.

Per accedir-hi, cal complir uns requisits. En aquest sentit, s’identifica una situació d’emergència social quan la persona o la unitat familiar afectades estan en situació de pèrdua imminent de l’habitatge habitual, o bé l’han perdut en els dos últims mesos. Aquesta pèrdua es pot haver produït per resolució judicial o per impagament del lloguer o de la hipoteca.

Habitatge insuficient

Una cosa és l’habitatge d’emergència social i una altra l’alta demanda que hi ha de pisos per a joves entre 18 i 35 anys. L’Ajuntament ja ha cedit a la cooperativa Sostre Cívic, que impulsa un projecte d’habitatges cooperatius han impulsat, un solar de 1.000 metres quadrats de superfície durant setanta-cinc anys perquè s’hi pugui construir l’immoble. Precisament, el fet d’haver de fer obra nova és la principal diferència amb el projecte de Calonge i Sant Antoni. L’avantprojecte de Palamós preveu la construcció d’un edifici de 34 habitatges i places d’aparcament, amb un total de 2.590 metres quadrats construïts i distribuïts entre una planta baixa i cinc plantes. S’ha previst la construcció de pisos de 55 metres quadrats amb una sola habitació, modificables segons les necessitats del grup impulsor, que és qui constituirà la cooperativa i pagarà un lloguer assequible per viure a l’edifici. La subvenció que ha concedit el departament de Drets Socials per a aquesta actuació supera els 954.000 euros.

LA XIFRA

3
L’Ajuntament va
adquirir tres pisos per dedicar-los a l’emergència social i ara en vol adquirir un altre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

El País Basc ofereix ajuda França per a extingir l’incendi a les Landes

Vitòria
portugal

L’incendi a la Serra da Estrela de Portugal ha cremat 17.000 hectàrees en 7 dies

Lisboa

48 identificats i una dona detinguda per la llei d’estrangeria durant la inspecció de tres locals de Granollers

El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Dia de calor i tempestes

Barcelona
brasil

La desforestació de l’Amazònia brasilera va arribar a màxims al juliol

Rio de Janeiro

L’aeroport del Prat supera els 3.400 vols programats al cap de setmana central de les vacances d’estiu

El pistoler de Tarragona rebrà l’eutanàsia el pròxim 23 d’agost

Les empreses fruiteres denuncien un “sobrecost” del fins al 35% en la factura de la llum del juliol

El portaveu de Junts a Palafrugell es dona de baixa per discrepàncies internes

PALAFRUGELL