Administracions

Palamós canvia la gestió del pàrquing de la platja

Des de l’1 d’abril tindrà dues zones diferenciades amb tarifes diferents

L’aparcament de la platja Gran de Palamós canvia de model de gestió a partir del pròxim 1 d’abril i quedarà configurat en dos àmbits separats durant els períodes que siguin de pagament: la zona asfaltada, que és competència de Ports de la Generalitat, i que explota (de l’abril al setembre), i la zona de sauló (juliol i agost), que competeix a Costes de l’Estat i que gestionarà l’Ajuntament. La resta de mesos que no sigui de pagament els dos àmbits seran una sola unitat i de caràcter totalment gratuït, com fins ara.

Tots dos es regiran per tarifes diferents, a diferència d’ara. Per un costat, l’aparcament gestionat per Ports, a la zona asfaltada, serà de pagament de l’abril al setembre. Els veïns tindran els primers 30 minuts gratuïts i podran aparcar-hi per 4 euros al dia, segons un preacord entre Ajuntament i Ports de la Generalitat. Entre l’abril i el setembre aquesta zona no estarà connectada amb la resta de terra i l’entrada serà exclusivament per l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Pel que fa a la zona de sauló, que quedarà separarà de l’altra i que gestionarà l’Ajuntament a través de la concessionària de les zones d’aparcament municipals, tindrà l’entrada pel carrer Aragó amb passeig del Mar. En el període de pagament (juliol i agost) s’organitzarà en dues fileres, una en bateria i l’altra en fila, per guanyar espai central de pas i maniobra, amb una rotonda provisional al final per sortir per la mateixa zona d’entrada. Durant els mesos de juliol i agost passarà a ser, doncs, zona vermella d’estacionament i els veïns del municipi pagaran 0,20 cèntims al dia; els que acreditin treballar a Palamós, però que no siguin residents, pagaran 1 euro al dia. Per a la resta d’usuaris la tarifa per poder estacionar serà d’1,5 euros l’hora (amb un màxim de 4 hores), amb l’objectiu de promoure la rotació, segons va explicar el regidor de Mobilitat, Albons Bartolomé. L’alcalde, de Palamós, Lluís Puig, diu que aquesta model es fa per assegurar les millors condicions d’estacionament per als veïns del municipi, gestionant la zona de sauló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA