Administracions

Cassà aprova un pressupost de 14,7 milions d’euros

El grup d’Esquerra hi vota en contra argumentant l’increment de l’endeutament en 800.000 euros

En l’últim ple de l’any, l’ajuntament de Cassà de la Selva va aprovar el pressupost de l’any 2022, que experimenta una reducció del 0,92% amb relació al del 2021 i que puja a un import total de 14.288.700 euros, incloent-hi la residència geriàtrica i l’empresa de serveis municipal. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels membres de l’equip de govern (Junts i PSC), ja que Esquerra hi va votar en contra. El consistori cassanenc destaca l’augment que es fa en despesa en Serveis Socials i en Medi Ambient. Quant a la partida de les inversions, representen 1.164.000 euros, gairebé la meitat de les quals es destinaran a les instal·lacions esportives i a la construcció d’un nou camp de futbol 7 de gespa artificial, amb un cost previst de 500.000 euros.

En el ple també es va aprovar el nou pla local de joventut. Segons recull el document, el 74% dels joves enquestats se senten discriminats en algun moment. El pla preveu línies d’actuació per conèixer i donar visibilitat a la realitat de la joventut cassanenca, fomentar el sentiment de pertinença dels joves i generar espais de participació activa.

El grup d’Esquerra Cassà va argumentar el seu vot en contra per l’increment de l’endeutament: “Arran de la gestió econòmica del govern de Junts i el PSC, l’endeutament ha pujat pràcticament 10 punts, incrementant-se en 800.0000 euros en només un any, amb un total de més de 2.600.000 euros de deute.” Els republicans alerten que el nivell d’endeutament torna a pujar després de més de set anys seguits de reducció i assenyalen que totes les inversions pressupostades es preveu finançar-les amb un nou crèdit que incrementaria de nou l’endeutament, en 1.100.000 euros més.Esquerra Cassà posa de manifest que cal fer una tasca de priorització de les despeses, que l’any passat hi va haver un increment important dels sous i salaris i també de les despeses corrents, i que aquest any continuen augmentant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró