Administracions

El Tribunal de Comptes investiga Besalú

L’Ajuntament no hauria gestionat bé l’impagament d’uns impostos

El Tribunal de Comptes de l’Estat , a instància de la fiscalia, ha ordenat l’obertura de diligències per determinar l’abast d’unes suposades irregularitats comptables en el romanent de tresoreria del 2018 de l’ Ajuntament de Besalú , detectades per la Sindicatura de Comptes de Catalunya. De l’informe que se’n va fer, la fiscalia ha deduït un possible delicte en el fet que l’Ajuntament no hauria aplicat de manera rigorosa la normativa establerta en matèria de recaptació d’impostos, per exemple no portant a la via executiva rebuts que no s’havien pagat en el període voluntari. En aquest sentit, hi hauria uns 80.000 euros de rebuts ja vençuts que no s’havien cobrat però que constaven com a imports a cobrar en voluntari. Aquell informe assenyalava també que, si finalment els imports es cobraven, no els afegien cap recàrrec o interessos de demora.

Per aclarir els fets

El consistori va presentar-hi al·legacions i va demanar l’arxivament de les actuacions. El Tribunal de Comptes, però, ha considerat que no es podia arxivar perquè algunes de les irregularitats podrien ser considerades delicte i, consegüentment, havia d’obrir el camí a una investigació. En un escrit del 6 de setembre, es puntualitza, però, que l’obertura de diligències no s’ha d’entendre com un prejudici sobre l’existència o inexistència d’irregularitats, sinó que té com a objectiu “un major esclariment dels fets”.

L’alcalde, Lluís Guinó, va aclarir ahir que molts d’aquells rebuts havien prescrit “per falta de pagament i falta de patrimoni per respondre’n”. “Tot el procés de recaptació es va fer amb la màxima professionalitat i defensarem el treball dels tècnics municipals en tot moment”, hi va afegir. De totes maneres, Guinó va anunciar que es revisaran els padrons i s’acreditaran les insolvències; que es revisaran els plans de pagament facilitats a persones amb dificultats per la crisi i, com que la meitat dels rebuts corresponen a impost de vehicles dels anys 2013 i 2014, es comprovarà si s’han donat de baixa a Trànsit.

LA FRASE

La recaptació es va fer amb la màxima professionalitat i defensem el treball dels tècnics municipals
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona