Programació La 2

Dijous, 8 desembre de 2022
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
China: antiguo reino animal
Este: el último refugio
Des de l'illa tropical de Hainan, on habiten els darrers 33 gibons de Hainan, fins a la frontera congelada amb Rússia, la Xina oriental és una regió enormement diversa.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Pueblo de Dios
Medina del Campo, ciudad de Dios
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 35'
09.30
Documenta2
Inclou Antártida, un mensaje de otro planeta
Documentals
Durada: 60'
10.30
El día del Señor
Des de la Parròquia de San Eugenio Mártir, Argés, Toledo.
Altres
Durada: 60'
11.30
Mi odisea griega
Zakynthos/Cefalonia
El Peter continua explorant Zacint, on investiga per què el poeta Solomós va donar fama a l'illa i coneix el santuari de tortugues babaua. A continuació, visita una granja autosuficient al cor de l'illa i tasta els seus vins i altres productes locals.
Documentals
Durada: 45'
12.15
Mañanas de cine: Sansón y Dalila
L'any 1000 aC, la força de Samsó va fer tremolar els poderosos d'una ciutat sotmesa. La seva única feblesa va ser enamorar-se de Dalila, una dona que va utilitzar els seus encants per trair-lo.
Pel·lícules
Durada: 120'
14.15
Las recetas de Julie
La Rochelle
La Julie viatja a La Rochelle, una ciutat portuària a la costa atlàntica amb una arquitectura molt ben conservada.
Altres
Durada: 50'
15.05
Rick Steves por Europa
Ámsterdam
Amsterdam és potser la ciutat del segle XVII més ben conservada d'Europa. Tot i això, al mateix temps, destaca per ser molt contemporània.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Vida primigenia: La conquista i La mágica Tierra de Oz: Océano: Austràlia és un extraordinari santuari marí, agrest, salvatge i exuberant. Els tres oceans que banyen el seu litoral donen riquesa i varietat a les aigües que connecten la vida de les seves costes. Criatures autòctones i visitants comparteixen aquest paradís únic al món.
Documentals
Durada: 110'
18.10
Documenta2: El crucigrama de Jacob
Documental que recorre la història i els misteris de la ruta jacobea, no només des del punt de vista del pelegrí, sinó també des de la perspectiva cultural d'un recorregut històric de reconeixement internacional.
Pel·lícules
Durada: 65'
19.15
El Valle del Loira. un tesoro de Francia
Al cor de França, la Vall del Loira és una terra rara i preciosa catalogada com a Patrimoni de la Humanitat, que compta amb una natura exuberant, un riu majestuós i nombrosos castells plens d'història.
Documentals
Durada: 50'
20.05
Rick Steves por Europa
Praga
El Rick visita Praga, a la República Txeca, una de les ciutats més ben conservades d'Europa. En diuen la ciutat daurada de les 100 torres, i més enllà de les seves façanes impressionants, és una ciutat accessible amb una gran història per explicar.
Documentals
Durada: 25'
20.30
Pel·lícula: Cantábrico. Los dominios del oso pardo
Al nord de la península Ibèrica, una imponent serralada de més de 400 quilòmetres s'aixeca com una gran barrera paral·lela a la costa del mar que porta el seu nom, el mar Cantàbric. A l'altre vessant, la serralada Cantàbrica es presenta plena de gorges i estrets boscos continentals de faigs, roures i castanyers. La influència càlida del mar ha determinat un clima amb precipitacions elevades que ha originat muntanyes de vegetació exuberant. És el lloc perfecte per amagar un gran nombre d'animals i altres formes de vida que hi cohabiten des de temps immemorials.
Pel·lícules
Durada: 100'
22.10
¡Cómo nos reímos!
Juerga flamenca
El programa dedica un capítol al flamenc i busseja pel Fons Documental d'RTVE per recuperar imatges en blanc i negre en què apareixen mestres de l'humor i la comèdia, com ara Emilio el Moro, Raúl de Andrés o Fernando Esteso. El quejío flamenc s'apropa al dolor i també és un pal del flamenc molt parodiable. Per això, des de Martes y Trece a Los Morancos, passant per Chiquito de la Calzada i gairebé cada mestre de l'humor, han dedicat el seu particular homenatge al món del flamenc.
Altres
Durada: 60'
23.10
Encuentros
L'espai ofereix una conversa pausada amb Maruja Torres, en què parla de la seva infantesa al barri del Raval de Barcelona, dels seus inicis al periodisme, dels seus amics escriptors i de la seva etapa com a enviada especial a zones de conflicte amb l'aplom d'una dona feta a si mateixa.
Altres
Durada: 55'
00.05
Un país para reírlo
Inclou Humor y referentes i Castilla-La Mancha: de la comedia y el absurdo: El programa acaba el seu recorregut per Espanya fent una darrera parada a la terra dels molins. Goyo Jiménez arriba amb el seu amic Jaime a Castella-la Manxa, un lloc on l'humor surt de sota les pedres. Allà, es troben amb el còmic i imitador Joaquín Reyes, que s'encarrega d'ensenyar-los com és l'humor manxec.
Documentals
Durada: 120'
02.05
Conciertos de Radio 3
María Parra Jazz Trio. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.40
Documenta2
Inclou La Antártida: el viaje al fin de la Tierra
Documentals
Durada: 55'
03.35
Marte, Venus y Baco al descubierto
Baco al descubierto. El antiguo dios del éxtasis
Bettany Hughes investiga la història de Bacus, el déu més transgressor en tots els sentits. Mentre visita Geòrgia, Jordània, Grècia i la Gran Bretanya, la Bettany descobreix els seus orígens i la presència de l'esperit dionisíac en el món contemporani, per comprendre el seu paper vital en el desenvolupament de la civilització.
Documentals
Durada: 55'
04.30
Vida primigenia
La llegada
David Attenborough ha tingut la sort d'explorar el món dels éssers vius en tota la seva esplendor i la seva complexitat. Ara, vol descobrir els orígens de les primeres criatures que van aparèixer al planeta, i el seu viatge comença al Regne Unit.
Documentals
Durada: 60'
05.30
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 25'
05.55
Para todos La 2
Montse Elías analitza la salut mental dels adolescents amb el psicòleg i pedagog Jaume Funes. Tot seguit, s'interessa per les propietats de les algues i mostra el projecte Cycling Without Age. A més, Fernando Valladares aconsella sobre com comprar respectant el medi ambient, i Patricia Ramírez planteja els problemes que comporta la sobreprotecció en la infantesa.
Altres
Durada: 35'