Programació La 2

Diumenge, 25 setembre de 2022
06.00
Turismo rural en Europa
Geoparque de Los Villuercas y Las Entrañas de Ibor
El Geoparque Villuercas-Ibores-Jara és un massís muntanyenc d'àmplia extensió situat al sud-est de Càceres, entre les conques del Tajo i del Guadiana, que conserva un patrimoni geològic singular i un gran patrimoni artístic.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
07.55
Los conciertos de La 2
El Torreón (I). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.40
En lengua de signos
Aquests dies les persones sordes celebren la seva Setmana Internacional. El programa s'acosta a alguns dels actes que han organitzat les entitats que representen la sordesa a Espanya.
Informatius
Durada: 35'
09.15
Buenas noticias TV
100 años siguiendo a Jesús
La Unión Evangélica Bautista de España va adoptar aquest nom el 1923. Des de llavors ha crescut fins a arribar a ser una de les famílies protestants més esteses per tot l'Estat espanyol.
Altres
Durada: 15'
09.30
Shalom
Año nuevo, vida nueva
Són vigílies de celebrar l'Any Nou jueu, Rosh Hashaná. El programa d'avui s'ha adreçat a Jacob Levy, rabí de la Comunidad Israelita de Ceuta, que instrueix sobre aspectes diferents d'aquesta festivitat.
Altres
Durada: 15'
09.45
Medina en TVE
Constitución de La Medina (II)
La constitució de Medina va ser elaborada de manera que va proporcionar l'oportunitat perquè totes les creences visquessin juntes amb els musulmans, de manera pacífica.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Literatura con valores
L'escriptora María Menéndez Ponte parla sobre la transmissió de valors humans a través de la literatura infantil i juvenil.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Dar testimonio en la universidad
Qui vulgui saber que vagi a Salamanca. Aquesta dita, com tantes altres de similars, resumeix l'empremta universitària de la ciutat del Tormes.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Parroquia Santa Teresa de Jesús, Getafe
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Tierra Santa te espera
Després de la reobertura de les pelegrinacions a Israel un cop acabada la pandèmia, es fa una visita guiada dels Llocs Sants acompanyats dels seus custodis, els franciscans.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
En aquest programa, el metge respon a qüestions sobre el colesterol alt.
Altres
Durada: 60'
12.55
Flash moda
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències, les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
13.20
RTVE responde
Acaba de començar la temporada i és el moment de parlar de les grans apostes que presenta la radiotelevisió pública. Quatre mesos després de la seva incorporació, el màxim responsable de continguts generals de RTVE, José Pablo López, fa un ampli repàs a les propostes en sèries i ficció, comenta l'aposta reforçada pel cinema espanyol i els compromisos de la pública amb el medi ambient i amb la presència de més dones en la producció audiovisual, entre moltes altres qüestions. Més tard, l'espai accedeix, amb motiu dels 25 anys del Canal 24 Horas, a la rebotiga de l'únic canal a Espanya d'informació contínua, un referent de l'actualitat. Finalment es mostra, uns dies abans de l'estrena, un avançament de la primera aposta de la temporada: el programa Dúos increíbles.
Altres
Durada: 30'
13.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
13.55
Turismo rural en el mundo
Chipre
A la conca oriental del Mediterrani emergeix l'illa de Xipre. En el seu limitat territori condensa tot l'esperit del Mediterrani. El programa inicia un recorregut per la costa per descobrir les empremtes de les civilitzacions que han ocupat aquesta illa de naturalesa marcada per forts contrastos.
Documentals
Durada: 45'
14.40
Atlántico
Territorio indómito
Al Parc Nacional d'Ivindo, a Gabon, les cascades de Kongou mostren un territori indòmit. Després de molts quilòmetres de selva, arriben a la localitat de Doussala, on visiten un grup de goril·les de plana i el Daniel se sotmet a una iniciació africana amb la comunitat dels punu.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Zambia indómita: Los marginados, Zambia indómita: Vivir al límite, Zambia indómita: El bucle de la acacia i Zambia indómita: El viaje de Mvula: Fins i tot el més gran dels gegants de l'Àfrica ha estat petit alguna vegada; i si créixer a la Vall del Luangwa de Zàmbia ja no fos prou dur per a Mvula, de quatre setmanes d'edat, la intensa estació seca porta encara més reptes.
Documentals
Durada: 180'
19.20
El documental de La 2
Inclou Serengueti: Éxodo: La calor augmenta cada dia i el Serengueti es va assecant. Des que van arribar els grans ramats, l'abeurador és el lloc on es reuneixen els habitants, però cada dia hi ha menys aigua i alguns comencen ja a patir. Un incendi devastador fa que la lleona Kali es vegi novament obligada a fugir.
Documentals
Durada: 55'
20.15
Turismo rural en Europa
Bregenzerwald: la magia de la montaña austriaca
Bregenzerwald és una comarca de l'estat federal de Voralberg. Voralberg és un paradís natural, una referència gastronòmica, un exemple de cultura i un excel·lent paradigma de l'arquitectura, on la naturalesa i la construcció es fonen perfectament.
Documentals
Durada: 35'
20.50
Atlántico
Inclou Náufragos de tierra adentro i Entre el desierto y el mar: Contra tot pronòstic, aconsegueixen entrar a Namíbia per la frontera terrestre, i això els dona pas a un país fascinant, que arrenca al Parc Nacional d'Etosha.
Documentals
Durada: 105'
22.35
Versión española: Ane
Euskadi, 2009. Lide treballa com a guàrdia de seguretat a les obres del tren d'alta velocitat, un projecte que genera protestes socials als carrers. Quan torna a casa després de treballar i de passar la nit de festa, prepara l'esmorzar per a dos, però la seva filla adolescent, l'Ane, no hi és. L'endemà continua sense aparèixer. Lide manté la calma: segurament la seva desaparició és causada per la forta discussió que van tenir el dia anterior. Buscant entre les coses de l'Ane, s'adona que la seva filla és una persona que no coneix.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.40
Pel·lícula: La mujer de la montaña
Als seus cinquanta anys, la Halla, professora de cant, declara la guerra a la indústria local de l'alumini, que està contaminant el seu país. Per fer-ho, pren tot tipus de riscos amb la finalitat de protegir el medi ambient a Islàndia. Però la seva situació podria canviar amb l'arribada inesperada d'una carta que dona llum verda per fi als seus tràmits d'adopció d'una nena.
Pel·lícules
Durada: 95'
02.15
Documaster
Inclou Audrey Hepburn
Documentals
Durada: 95'
03.50
En busca de la juventud perdida
Escapar-se de les malalties i de les minusvalideses que venen amb l'edat significa esborrar les marques de l'envelliment. La Lyanne Charnay, als seus 96 anys, segueix actuant en cabarets. No n'és una excepció. Forma part d'una cohort de jueus asquenazites novaiorquesos que són estudiats per la seva excepcional longevitat amb bona salut. No tothom envelleix a la mateixa velocitat. L'edat biològica és el rellotge intern. El primer engranatge d'aquest rellotge es troba al cor de la cèl·lula, al patrimoni genètic, a l'ADN. En el cas de la Lyanne, aquest rellotge s'ha alentit per l'expressió de certs gens. En el procés d'envelliment, s'ha descobert la implicació de 1.373 proteïnes. Algunes d'aquestes podrien servir de base per a la creació d'un fàrmac adreçat a pacients amb malalties neurodegeneratives. Els assajos clínics ja estan en marxa.
Documentals
Durada: 55'
04.45
Turismo rural en el mundo
Chipre
A la conca oriental del Mediterrani emergeix l'illa de Xipre. Al seu limitat territori condensa tot l'esperit del Mediterrani. El programa inicia un recorregut per la costa per descobrir les empremtes de les civilitzacions que han ocupat aquesta illa de naturalesa marcada per forts contrastos.
Documentals
Durada: 40'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'