Franja La 2

Dimarts, 27 setembre de 2022
06.30
Mi familia en la mochila
Del Parque Kruger a Suazilandia y Santa Lucía
La família es trasllada a Swazilàndia per visitar el poblat Swazi, on coneixen com era la vida tribal d'aquest país. Més tard tornen a Sud-àfrica, on duen a terme un safari amb vaixell a Santa Llúcia. Finalment, visiten un poblat zulu, on són rebuts pel seu bruixot.
Documentals
Durada: 30'
07.00
Cantabria
Del 98 a la guerra
La sèrie aprofundeix en les empremtes de l'evolució de la història de Cantàbria i la d'Espanya prenent com a referència la situació actual.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Zambia indómita
Vivir al límite
La vall del riu Luangwa és un refugi de vida salvatge amb un mosaic d'hàbitats que brinden una llar i moltes oportunitats a milers d'animals de tota mena. És l'única font fiable d'aigua en molts quilòmetres, la qual cosa atreu els animals de l'altre costat de la vall a les seves ribes.
Documentals
Durada: 45'
08.50
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Visítame en un día
Tallin
Tallinn, capital d'Estònia sobre el mar Bàltic, és el centre cultural del país. És una de les ciutats més netes i ecològiques del món que va formar part de l'imperi rus. Està plena d'història i de cafès, terrasses i vida a l'aire lliure durant tot l'any.
Documentals
Durada: 25'
11.20
Documenta2
Inclou Lucy Worsley investiga: Los príncipes de la torre: L'estiu de 1483, dos nens es converteixen en víctimes d'un dels crims no resolts més cèlebres de la història britànica. La nació està sumida en la Guerra de les Dues Roses. El rei ha mort i el seu fill de 12 anys està a punt de ser coronat, però, segons la història, ell i el seu germà són assassinats.
Documentals
Durada: 60'
12.20
Ingeniería Antigua
El auge de los castillos
Després de la invasió normanda de 1066 de la Gran Bretanya, es van construir fortaleses que no s'havien vist mai fins llavors. Es van edificar bastions massius per protegir-se dels invasors, dominar el poder absolut, i intimidar i reprimir qualsevol rebel·lió. Un dels més poderosos va ser el castell de Caerphilly.
Documentals
Durada: 50'
13.10
Mañanas de cine: Los perseguidos
El Crown aconsegueix convèncer els germans Guage, uns pistolers perillosos acusats d'assassinat, que s'entreguin i així puguin tenir un judici just. Però un ramader ric de la zona, poc convençut dels mètodes del Crown, intenta retre comptes amb els germans utilitzant la seva pròpia llei.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.20
Las recetas de Julie con Thierry Marx
La cocina vegetariana
El programa analitza una forma d'alimentació: la cuina vegetariana. La recepta és la famosa sopa italiana: la ribollita. A més, durant el viatge culinari, es coneix un horticultor molt original, un pedagog que ensenya a menjar verdures als nens i el cultiu de l'enciam de mar.
Altres
Durada: 55'
15.15
Visítame en un día
Ereván
Zoya Berber visita Erevan, la capital armènia. Des de la Gran Cascada hi ha unes vistes increïbles de la ciutat i del mont sagrat Ararat. A més, la visita a la Catedral d'Erevan és obligada, així com veure els seus mercats, les seves parades de carrer i el seu barri bohemi, que s'omple de vida quan cau la tarda.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Diario de un leopardo adolescente i Los reinos de los depredadores de África: Costas: La costa oest de Sud-àfrica és un món volàtil i implacable assotat per les aigües glaçades de l'Atlàntic i fuetejat per vents udoladors. Per sobreviure en aquesta terra de bellesa accidentada, els seus habitants han de portar una doble vida, aprofitant les oportunitats que ofereixen la terra i el mar.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Nefertiti, la reina solitaria: Historias sobre el expolio del arte antiguo: L'espai analitza la situació actual a l'Orient Mitjà i com això afecta el patrimoni cultural de certes àrees. A més, l'agitació a l'Iraq, Egipte, Líbia i Síria ha portat, com a conseqüència, el caos en el domini del patrimoni cultural: museus i llocs arqueològics saquejats, encara que al mercat moltes de les peces són falses.
Documentals
Durada: 50'
18.55
El libro de cocina mediterránea de Ainsley
Sevilla
Els viatges de l'Ainsley per la Mediterrània l'han dut al sud d'Espanya. Visita la impressionant Sevilla, on pren el sol i, per descomptat, descobreix un munt de menjar deliciós.
Documentals
Durada: 50'
19.45
Página 2
Enrique Vila-Matas
El programa entrevista Enrique Vila-Matas per la seva nova novel·la, Montevideo. Malgrat el títol, l'autor barceloní deixa constància durant l'entrevista que el llibre està mentalment escrit a París. Més tard, a la capital francesa, Anne Berest explica a Óscar López el destí tràgic de la seva família, que recull a La postal. Posteriorment, Natalia Carrero explica que a Otra retrata una dona que ha lligat la seva vida al consum d'alcohol. Finalment, s'emet un ampli reportatge sobre el rei de la historieta, Stan Lee, creador de la majoria dels personatges de Marvel.
Altres
Durada: 30'
20.15
Turismo rural en Europa
Inclou Vía Augusta: itinerario romano al sur de España i Sierras de Cádiz: un paraíso oculto: En aquest episodi es recorren els paratges naturals de Cadis, des de les portes de l'Atlàntic fins a les serres, que s'alcen al cor d'aquesta província. L'espai camina per carrers i pobles insignes que estan plens d'història i acompanyats per paisatges de bellesa majestuosa.
Documentals
Durada: 65'
21.20
Ingeniería Antigua
Grandes barcos de la historia
Una forma d'enginyeria ha canviat el món més que qualsevol altra, i és a l'aigua. Un desenvolupament que va permetre a la raça humana explorar, expandir-se i comerciar com no s'havia fet fins aleshores. La invenció dels vaixells va eliminar la frontera entre la terra i el mar.
Documentals
Durada: 55'
22.15
El comisario Montalbano
El otro extremo del hilo
El comissari Montalbano va al port amb els seus homes per rebre els immigrants interceptats per la guàrdia costanera. Mentrestant, la seva xicota Livia li concerta una cita amb l'Elena, una sastressa, perquè li confeccioni un vestit per al casament d'uns amics. Dies després, l'Elena apareix assassinada.
Sèries
Durada: 105'
00.00
Documentos TV
Inclou Afganistán, mi infancia, mi país
Altres
Durada: 55'
00.55
Metrópolis
Cannes Lions 2022
Programa dedicat al Festival de la Creativitat Cannes Lions, que, en la seva darrera edició, va tornar a la presencialitat.
Altres
Durada: 35'
01.30
Festivales de verano
Maspalomas Soul Festival 2022. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 80'
02.50
Documenta2
Inclou Nefertiti, la reina solitaria: Historias sobre el expolio del arte antiguo: Quan Grècia es va independitzar de l'imperi otomà en plena decadència el 1830, una de les seves primeres reclamacions va ser la repatriació dels Marbres del Partenó. La Gran Bretanya s'hi va negar rotundament. Des de llavors, el conflicte entre Grècia i la Gran Bretanya no ha cessat.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Ingeniería Antigua
El poder del agua
L'aigua és una qüestió de vida o de mort. És l'única cosa de la qual cap dels éssers humans no pot prescindir. No es pot sobreviure més de tres dies sense aigua. Una ciutat moderna com Nova York consumeix mil milions de galons d'aigua cada dia.
Documentals
Durada: 50'
04.30
El libro de cocina mediterránea de Ainsley
Marrakech (II)
L'Ainsley segueix explorant Marràqueix i aquesta vegada s'embruta les mans amb una mena de ceràmica. Explora els mercats artesanals abans de cuinar més plats deliciosos, com un tagine de verdures i un meravellós te a la menta.
Documentals
Durada: 45'
05.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'