Successos

tribunals

Acusen l'extresorer de l'AMPA de l'escola de Besalú d'apropiar-se 4.000 euros

Els pares del centre van detectar fa dos anys que també s'havia embutxacat 30.000 euros

Llavors no el van denunciar perquè va retornar els diners

L'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) de l'escola Salvador Vilarrasa de Besalú ha presentat una querella contra l'extresorer Salvador Buch per haver-se quedat presumptament 4.000 euros. El cas es va destapar a principi d'any, quan els denunciants es van adonar que l'entitat no cobrava des del 2009 les ajudes que la Generalitat atorga per a l'acollida matinal. Aquestes subvencions van destinades a obrir el centre educatiu una hora abans per tal que les famílies que no poden deixar els nens a les nou del matí els hi portin abans. Quan els membres de la junta van revisar la documentació, van observar que el número de compte bancari que constava al govern català per ingressar aquests diners no era el de l'AMPA. Després de diverses indagacions, van aconseguir saber que corresponia al compte personal de l'extresorer, que va ser apartat del càrrec el 2010, quan es va descobrir que havia fet un desfalc de 30.000 euros de la caixa de l'associació. En aquell moment, però, els progenitors no van denunciar-lo perquè van acordar que retornaria tots i cadascun dels diners desapareguts.

Reparar el dany

La primera irregularitat va sortir a la llum després que alguns pares d'estudiants de l'escola veiessin que els números no quadraven des de feia temps. Arran de les sospites van demanar explicacions al tresorer perquè justifiqués les despeses –en aquella època, Buch feia quatre anys que es dedicava a portar la comptabilitat de l'AMPA–. En veure's acorralat, va admetre que havia anat sostraient petites quantitats de diners i que, amb el pas del temps, el deute havia pujat fins a arribar als 30.000 euros. La confessió va fer sonar l'alarma entre l'AMPA, que va convocar una assemblea general extraordinària per informar tots els pares i mares que hi havia un forat econòmic. En aquella reunió va ser precisament on es va refusar denunciar Buch, després que ell es comprometés a tornar la quantitat que s'havia emportat de manera fraudulenta. Davant d'aquesta segona descoberta, en canvi, la junta sí que va determinar dur-lo davant la justícia, i ja ha presentat una querella criminal contra l'extresorer: una decisió que es va comunicar a la resta de pares en una assemblea que es va fer la setmana passada.

LA DATA

2010
Salvador Buch,
que havia estat tresorer de l'AMPA de Besalú quatre anys, va admetre que havia sostret 30.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.