Successos

TRÀNSIT

Un motorista mor en un xoc amb un cotxe a Llagostera

Dos ocupants d'un tot terreny moren en un xoc amb un camió a la C-25 al Bages

Un conductor mor en un altre xoc a la C-25.

Un vianant i un motorista moren en dos accidents a Barcelona.

Un motorista veí de Vilablareix, Carles Peña Martín, de 33 anys, va morir ahir al matí a Llagostera en xocar contra un cotxe mentre circulava per la carretera GI-674, que va de Llagostera a Caldes de Malavella.

L'accident va passar pels volts de dos quarts d'onze del matí a l'alçada del quilòmetre 5 la carretera local Gi-674. Un cotxe tipus furgoneta, un Citroën Berlingo de color gris, circulava en direcció a Caldes quan, per motius que es desconeixen, va topar contra la motocicleta, que circulava en direcció a Llagostera.

En concret, la part frontal esquerra de la furgoneta va fregar contra la moto, una Honda de color vermell. El motorista va perdre el control i va caure a terra amb el vehicle. A conseqüència de l'impacte, el motorista va morir pràcticament a l'acte.

El xoc va provocar que la carretera quedés tallada, però poc després els Mossos es van encarregar de donar pas alternatiu i passades les 12 del migdia el trànsit ja s'havia normalitzat del tot.

El motorista de Vilablareix és la tercera víctima mortal dels accidents de trànsit aquesta setmana a les carreteres gironines. Dimarts, dos conductors de cotxe, el veí de Llagostera Salvador Bou Vidal, de 76 anys, i el de Besalú Josep Maria Basora Lleal, de 51 anys, van morir en dos xocs contra camions a la variant de Girona, amb cinc hores de diferència i en només cinc quilòmetres de distància.

Xocs mortals al Bages

Ahir, els accidents de trànsit van causar encara cinc víctimes mortals més. Dos ocupants d'un vehicle tot terreny, un home i una dona, van morir a les cinc la tarda en un xoc amb un camió a l'eix transversal, la C-25, a Rajadell (Bages). El camió, que transportava planxes, es va estimbar i el vehicle tot terreny va fer diverses voltes de campana. A quarts de vuit del vespre un altre xoc, en aquest cas de dos turismes, al quilòmetre 123 de la C-25, a Manresa, va causar la mort del conductor d'un dels vehicles.

A la ciutat de Barcelona hi va haver dos morts en dos accidents més entre la nit de divendres i la matinada de dissabte. El primer accident es va produir a les nou del vespre del divendres quan un vianant, un home de 41 anys, va ser atropellat per un cotxe al carrer Balmes; va ser traslladat a l'hospital Clínic, on va morir. Poc abans de les tres de la matinada, un motorista va morir en una caiguda a la ronda del Litoral, al quilòmetre 10,5, a prop del Moll de la Fusta.

LA XIFRA

15
persones
han mort com a conseqüència d'accidents de trànsit a les comarques gironines des de principis d'any.

Sis morts en 22 hores

El balanç de víctimes de trànsit a Catalunya, comptant els morts en vies urbanes i en interurbanes, va ser ahir de sis morts en 22 hores. Es dóna la circumstància que justament ahir va començar el pla especial de control de trànsit impulsat pel director del Servei Català del Trànsit (SCT), Joan Aregio, després que es detectés que els dos primers mesos d'aquest any la mortalitat a les carreteres catalanes s'havia incrementat en un 30% en relació al mateix període de l'any passat. Segons les dades del Servei Català de Trànsit (que només treballa amb dades de les vies interurbanes) entre l'1 de gener i el 29 de febrer van morir 39 persones, 9 més que en els mesos de gener i febrer del 2010. A les comarques gironines, aquest any han mort quinze persones per accidents de trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.