Successos

Successos

Detenen el talp del contraban

El jutjat envia a presó un guàrdia civil que estava destinat al pas de la Farga de Moles i que, suposadament, s'havia aliat amb els traficants per facilitar l'entrada de tabac valorat en 2 milions

Un agent de la Guàrdia Civil destinat al pas fronterer de la Farga de Moles ha acabat a presó per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell per la seva suposada relació amb una trama de tràfic de tabac. El guàrdia, de 34 anys i d'origen gallec però resident a la Seu, presumptament cobrava diners de sotamà per deixar passar per la frontera vehicles carregats de tabac. És sospitós dels delictes de contraban, suborn i pertinença a grup criminal, així com de falsedat documental. El jutjat també ha enviat a la presó la seva dona, de 29 anys, i un altre membre de la banda, un veí d'Organyà, de 31 anys.

A l'agent, que feia 8 anys que exercia tasques de control a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell), se l'acusa de deixar passar més de deu autocaravanes que anaven carregades de tabac de contraban. A canvi, rebia importants quantitats de diners. El guàrdia civil, quan va sospitar que estava sent investigat va demanar el trasllat a Guadalajara.

Després de mesos de seguiments i vigilàncies, finalment les investigacions van concloure el dia 28 de juny, quan es va entrar i registrar tres domicilis de la Seu d'Urgell, Organyà i Orea, a Guadalajara, i van detenir el guàrdia civil, la seva dona i l'altre còmplice. La policia també va trobar quatre vehicles utilitzats per fer els delictes, 10.000 euros en metàl·lic, nombroses plaques de matrícula, telèfons mòbils, emissores i documentació diversa. Fonts properes al cas indiquen que el guàrdia hauria favorit el contraban de tabac per valor d'uns dos milions d'euros.

Un comís fet el 12 de juny passat, presumptament relacionat amb el grup, va servir per detectar 20.900 paquets.

LA XIFRA

34
anys és l'edat del guàrdia detingut.
En fa 8 que estava destinat a Fraga de Moles.

LA XIFRA

223.184
euros en tabac són els comissats a l'operació Sangla. Sospiten que n'hauria ajudat a traficar per 2 milions.

Qui vigila el vigilant?

El guàrdia civil arrestat feia mesos que era vigilat pels seus companys de l'Institut Armat. Concretament, un operació de la Guàrdia Civil que va ser batejada com a Sangla en va fer accelerar les investigacions contra ell, ja detingut. En saber-se investigat, va tractar de desaparèixer i va demanar el trasllat a Guadalajara. Però els investigadors ja tenien moltes pistes contra ell.

L'operació Sangla es va posar en marxa per les sospites que hi havia un grup criminal que es dedicava a fer entrar grans quantitats de tabac usant autocaravanes equipades amb dobles fons. Una operació desplegada fa cinc mesos va possibilitar el comís d'un total de 53.563 paquets de tabac de contraban, valorats en 223.184 euros, i la detenció de cinc persones, entre elles l'alcalde de Pont de Bar. El guàrdia civil, ajudat per la seva parella sentimental, participava activament en l'organització, realitzant tasques d'enllaç amb el grup criminal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia