Successos

Calella recaptarà les multes per consum de droga al carrer

L'Ajuntament modifica l'ordenança de civisme per gestionar tot el procés, que fins ara portava Interior

També responsabilitzarà el propietari de l'apartament turístic si la sanció no es cobra

La policia local de Calella fins ara estava molt limitada a l'hora de sancionar la tinença i el consum de droga a la via pública. En cas d'enxampar algun infractor, se li obria un expedient que es traslladava al Departament d'Interior, que era el responsable de donar curs a la denúncia i, si era el cas, cobrar la quantitat estipulada per llei. En el darrer ple, el govern de CDC i el PSC va poder tirar endavant en una aprovació inicial la modificació de l'ordenança municipal de convivència i via pública assumint la competència de tot el procés. “Aquest pas facilitarà molt més la feina, perquè serà el consistori on hi ha hagut la infracció qui aplicarà la normativa i qui recaptarà la sanció per la falta comesa”, apunta el regidor de l'àrea de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent (CDC), que hi afegeix que la nova situació també permetrà commutar algunes de les sancions per treballs a la comunitat. “La modificació permet simplificar el procés i respon a les situacions que dia a dia es troba la policia local i que demanen una actuació més efectiva”, va apuntar Torrent, que recorda que la modificació és possible gràcies a l'ampliació de la legislació vigent. “El control total d'aquests àmbits també ens permetrà fer un seguiment més acurat de cada expedient obert”, diu. Les sancions que es podran interposar seran a partir de 750 euros i fins a 3.000 euros, que es poden reduir a la meitat en cas de pagament avançat.

La segona de les modificacions a l'ordenança de civisme correspon a les actuacions als apartaments turístics. Aquest tipus d'establiment s'ha multiplicat en els darrers anys i la policia local quan hi havia d'actuar per alguna denúncia, com ara molèsties als veïns, només podia multar el responsable, que sovint era un turista estranger de lloguer que marxava al seu país sense haver abonat la sanció. “No teníem més eines, però ara incorporem el concepte de subsidiarietat que fa responsable el propietari, sigui particular o empresa”, diu Torrent, que destaca que el fenomen dels apartaments turístics “està controlat a la ciutat”.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament, el 2015 es van posar a Calella 240 multes per consum i tinença de drogues a la via pública. D'aquestes, 212 tenien una sanció de 300 euros aplicant l'antiga llei 1/1992 i quan va entrar en vigor la nova normativa 4/215, a les 28 denúncies restants els corresponia una sanció de 750 euros. El total recaptat per aquest concepte va ser de 84.000 euros.

Facilitarà molt més la feina, perquè serà el consistori on hi ha hagut la infracció qui aplicarà la normativa
Albert Torrent (CDC)
REgidor de seguretat de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia