Successos

Sis detinguts al Prat en un ampli dispositiu contra el robatori a les autopistes

Més d'un centenar d'agents intervenen a Sant Cosme a la recerca de delinqüents multireincidents

L'operació està oberta i podria haver-hi més detencions

Els veïns del barri de Sant Cosme, al Prat, es van despertar ahir immersos en una contundent operació policial contra els robatoris a les autopistes que va acabar, almenys, amb sis detinguts, tot i que al tancament d'aquesta edició l'operació continuava oberta i no es descartava que hi hagués més detencions. Més d'un centenar d'agents, ajudats per un helicòpter, es van desplegar ben d'hora al sector conegut com “els pisos blancs”, una illa al carrer Anoia a tocar de la comissaria dels Mossos. L'operació estava encapçalada per l'àrea central d'investigació criminal, “una unitat que investiga i deté persones multireincidents que fan dels actes delictius el seu modus vivendi”, explicava ahir un portaveu dels Mossos.

La intervenció policial perseguia suposats autors de furts i robatoris a les autopistes. Lladres que aprofiten parades dels conductors a les àrees de serveis o moments de distracció motivats, en bona part, pels delinqüents, que simulen que els conductors han punxat una roda. I robatoris amb violència que els lladres practiquen trencant un vidre del vehicle o simulant ser policies que escorcollen les víctimes per robar-los diners.

La intervenció policial va començar cap a les sis del matí, per aprofitar la llum del dia “per motius de visibilitat i de seguretat”, segons els Mossos, i va durar prop de cinc hores. Els investigadors estaven acompanyats d'una vintena de furgonetes amb més d'un centenar d'agents de la brigada mòbil i d'un helicòpter que sobrevolava els pisos per evitar que ningú fugís pels terrats.

“M'he despertat a tres quarts de set per portar els nens a l'escola i he vist per la finestra molts policies amb la cara tapada i moltes furgonetes. La gent estava molt nerviosa”, explicava ahir Juan Ramón Santos, un veí del carrer Anoia. “Van entrar a diversos blocs i van detenir almenys dos veïns del barri. Uns nois normals, de 35 o 40 anys, que porten els nens a l'escola”, assegurava Santos, que afirmava que fa temps que “el barri està molt tranquil”.

Els Mossos no van voler confirmar el nombre de sis detinguts que apuntaven diverses fonts, ni a quants pisos van entrar els agents, perquè el jutge que instrueix el cas ha decretat secret de sumari.

LA FRASE

Ha intervingut una unitat que deté persones que fan dels actes delictius el seu ‘modus vivendi'
Portaveu dels Mossos d'Esquadra

Comissats 1.200 quilos d'haixix

Rosa M. Bravo

Els Mossos han desarticulat una banda que distribuïa haixix procedent del Marroc a l'Estat espanyol, l'Estat francès i Alemanya, i els han comissat 1.200 quilos d'aquesta droga, que té un valor al mercat d'1,9 milions d'euros. La investigació, que ha acabat amb sis detinguts, dels quals cinc ja són a la presó, va començar quan es va interceptar un carregament de 300 quilos d'haixix en un control de trànsit a Sant Joan Despí efectuat per la policia local. Van detenir llavors un home i van detectar indicis d'una infraestructura organitzada que obtenia i distribuïa la droga. Posteriorment es van detenir dos transportistes i el 16 de març es van detenir a immobles del Baix Llobregat i el Barcelonès els tres principals responsables del grup.

D'altra banda, la setmana passada va morir a l'aeroport del Prat un home a qui li va esclatar una de les 34 càpsules de cocaïna que ocultava a l'interior del cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia