Successos

Ensurt a Castellbisbal per una fuita química no tòxica

El vessament d'oxiclorur de titani –corrosiu i inflamable– a l'empresa Parking Service obliga a confinar unes sis hores els treballadors del polígon Ca n'Estapé sense que es produeixin ferits

Els treballadors del polígon Ca n'Estapé, de Santa Rita i de la zona del Canyet de Castellbisbal van viure ahir al matí moments de tensió en produir-se un vessament d'oxiclorur de titani, un producte corrosiu i inflamable que no és tòxic, a l'empresa Parking Service. La companyia va informar Protecció Civil quan passaven nou minuts de les set del matí de la fuita de 19.000 litres que estava emmagatzemada en un dipòsit d'uns 30.000 litres, fet que va mobilitzar fins a dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van procedir a fer el transvasament del producte en un altre contenidor.

El vessament va formar un núvol per evaporació per damunt de la zona i es va activar el pla d'emergència de risc químic. Com a mesura de prevenció, es van evacuar els treballadors de l'empresa i es va confinar els empleats de fàbriques contigües i els veïns del Canyet. Tant els Mossos com els Bombers van estar fent control dels accessos i es va tallar la circulació de trens d'alta velocitat durant mitja hora a quarts de deu del matí entre Barcelona i Tarragona i també de les línies R4 i R8. A la una de la tarda es va desactivar el pla d'emergència i un quart d'hora després es va acabar el transvasament del producte. El cap de guàrdia de la regió metropolitana nord dels Bombers, Albert Cervera, va destacar que les instal·lacions on es va produir l'incident incorporen un sistema que recull qualsevol vessament, i hi va afegir que “cap litre ha anat a parar al medi natural”. Ahir a la tarda tècnics municipals de salut feien visites personalitzades als veïns per comprovar el seu bon estat i informar-los del succés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia