Successos

L'exalcalde d'Albons, imputat per prevaricació

El jutge acusa Julià Giró d'haver-se autoconcedit una llicència per fer una granja

Els fets són de l'any 2009

El jutjat número 2 de la Bisbal envia a judici l'exalcalde d'Albons acusat de prevaricació, per haver-se concedit una llicència ambiental d'una granja a si mateix incomplint suposadament la llei. Els fets que es jutgen es van produir l'any 2009, quan Julià Giró va dictar una resolució “en benefici propi”, infringint “principis essencials” del procediment administratiu. La granja de la qual era copropietari Julià Giró al 50% estava molt a prop d'una casa de turisme rural, una circumstància que no es va fer constar enlloc per poder concedir la llicència. L'explotació, situada a la masia coneguda com a can Colomer, té capacitat per a 1.365 caps de bestiar entre reproductors i sementals. Pel delicte de prevaricació, Julià Giró s'enfronta a una pena d'inhabilitació per a l'exercici d'un càrrec públic i per al dret de sufragi d'entre set i deu anys segons el Codi Penal vigent en la data dels fets.

En la querella presentada per la veïna propietària de la casa de turisme rural se subratllava que, durant tota la tramitació de la llicència, Giró no va informar en cap moment els propietaris del mas de turisme rural i que això va comportar que no hi poguessin presentar al·legacions.

En la declaració d'instrucció Julià Giró va al·legar que ell ho feia tot d'acord amb els informes tècnics que li arribaven. L'advocada de la demandant va assenyalar que l'acusat no havia demanat cap informe als tècnics sobre si ell podia fer allò o no. La part acusadora va remarcar que, segons el seu parer, l'informe que Giró havia fet arribar a Medi Ambient era totalment esbiaixat perquè no recollia la casa veïna a la granja. En aquella declaració va sortir que hi havia hagut una modificació del pla urbanístic perquè la granja pogués estar on estava i que aquesta modificació es va fer també sent ell l'alcalde d'Albons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia