Successos

Pel broc gros

Les autèntiques actuacions del món policial

Tura Soler / [email protected]

Això sí que són actuacions com marquen els cànons i no pas aquelles dels antiavalots rebentant portes al crit de “Policia!”

ls comunicats de premsa de la Guàrdia Civil solen arribar amb un encapçalament que diu: “Adjunt us remetem un comunicat sobre una actuació de la Guàrdia Civil.” Podries pensar que és una actuació de la banda de música del cos. Però no. Al fitxer adjunt hi solen haver els comunicats habituals de detencions de conductors que proven de travessar la frontera amb alguna droga amagada al cotxe (que de tan freqüents ja són avorrits) o algun altre tema un xic més interessant com l'arrest d'algun homicida estranger que s'amagava a la Costa Brava... Els Mossos, més avesats a parlar de la seva feina com a servei o operació, algunes vegades també es refereixen a alguna “actuació”, vocable que sense remei et remet al món de l'espectacle. Aquest any, coincidint amb la diada de les Esquadres (festa patronal dels Mossos que se celebra la vigília de Sant Jordi), ens han obsequiat amb veritables actuacions. De les del món de l'espectacle. Als actes institucionals que es van celebrar a Sitges, un grup de ballarins, la majoria noies uniformades amb calces i sostens i la gorra insígnia del cos dels mossos, van oferir un espectacle d'autèntic cabaret. L'actuació (ballaven amb molt poca gràcia, tot sigui dit) va enfurismar alguns sectors del cos i de fora del cos, que van considerar frívol i irrespectuós incloure un espectacle de pit i cuixa en l'acte institucional on s'havia de rendir homenatge als mossos morts en acte de servei i condecorar aquells que havien fet actuacions (policials) meritòries. Uns dies després, l'espectacle el protagonitzava el comissari general del cos, Josep Lluís Trapero, convertit en guitarrista i cantant, en una actuació estel·lar al sopar de gala de les Esquadres. Trapero no ha rebut tantes crítiques perquè (a part que no ho feia del tot malament pel que vaig poder constatar en un vídeo que corre per internet) l'acte, un sopar, permetia uns formats més festius. Això sí que són actuacions com marquen els cànons i no pas aquelles dels antiavalots rebentant portes al crit de “Policia!”. Molt d'èxit al comissari en la seva, per mi desconeguda, carrera artística. L'any que ve, als reconeixements per les actuacions policials i les esportives (que tots els cossos premien), s'hi poden afegir els de les artístiques i musicals. És una idea.


E



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia