De la Sibèria a Lleida

La Policía desarticula una xarxa que captava dones a Rússia perquè treballessin en un prostíbul a Ponts

La Policía Nacional ha detingut sis persones que formaven part d'una organització dedicada al tràfic de dones per a la seva explotació sexual. Els detinguts tenien contactes a Rússia i a diferents països de l'est d'Europa que captaven dones de classe mitjana-baixa, amb pocs recursos econòmics i que tenien familiars al seu càrrec. Les enganyaven i els pagaven de 2.000 a 3.000 euros per viatjar fins a Catalunya i després, en arribar, els exigien almenys la mateixa quantitat de diners que havien rebut per poder deixar de prostituir-se en el local Delicias de Ponts (la Noguera), que era propietat de la banda.

La xarxa estava perfectament organitzada. La ramificació que s'encarregava de la captació de les víctimes feia primer un estudi de les dones que necessitaven i després avisaven els seus contactes, que es troben a tot l'est d'Europa. La resta de membres de l'organització esperaven l'arribada de les noies a l'aeroport del Prat de Llobregat i les traslladaven fins al prostíbul de Ponts. L'encarregada del local, també de la banda i de nacionalitat russa, era l'encarregada de vigilar que les noies treballessin. Tenia un sobre personalitzat per cada una de les noies en el qual guardava els diners que guanyava cada una de les víctimes, tant amb els serveis amb els clients –uns 55 euros per trenta minuts– com amb les consumicions. A finals de mes els donava una petita remuneració (aproximadament un 50% dels beneficis), ja que la resta de diners se'ls quedava la xarxa com a part del deute que havien contret les dones. A més, l'encarregada també cobrava a les víctimes l'allotjament al local i en algunes ocasions els imposava multes si no s'exhibien prou davant dels clients o si no guanyaven prous diners.

Viatges d'una setmana

La investigació contra l'organització es va iniciar el febrer passat, quan es va detenir a Letònia un dels contactes de l'organització. Durant la fase d'investigació, la Policía Nacional va esbrinar que les víctimes havien de fer viatges de més d'una setmana per arribar fins a Catalunya. Una de les rutes que més utilitzava l'organització partia de Vladivostok. Les dones havien de recórrer més de 9.000 quilòmetres amb el ferrocarril transsiberià fins a Moscou, i des d'allà, volaven fins a Varsòvia, on obtenien el visat de turista durant uns dies. Després agafaven un vol fins a l'aeroport del Prat de Llobregat, on finalment eren recollides pels propietaris del prostíbul Delicias de Ponts.

Durant l'operació, la Policía Nacional va localitzar en el local i en el domicili d'alguns membres de la xarxa, a Ponts, prop de 10.000 euros, diferents ordinadors portàtils, una càmera de fotos digital i diversa documentació relativa a l'activitat del prostíbul. Dos dels detinguts, entre els quals hi ha l'encarregada del local, han ingressat a la presó, i la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.