Successos

El telèfon d'emergències rep 152 avisos per Sant Joan a les comarques gironines

Els bombers van fer 38 sortides a la demarcació, on no van haver d'actuar ni al Pla de l'Estany ni al Ripollès

Vint-i-set persones van ser ateses a l'hospital

La nit més curta del calendari no va quedar enfosquida per cap incidència greu a les comarques gironines. Des de dilluns a les sis de la tarda fins ahir a primera hora del matí, el telèfon d'emergències 112 va atendre 1.566 trucades per fets relacionats amb la revetlla de Sant Joan, arreu de Catalunya. Dins d'aquest gruix, 152 van tenir lloc a la demarcació, i en 38 d'aquests episodis es va requerir la mobilització dels bombers. Van haver d'actuar, principalment, per incendis de papereres, contenidors i de vegetació. Per comarques, el Baix Empordà és on els efectius dels bombers van rebre el major nombre d'alertes (11). El van seguir la Selva, amb 9; el Gironès, amb 8; l'Alt Empordà, amb 4; la Garrotxa, amb 3, i també amb 3 la Cerdanya. La calma encara va ser més accentuada al Pla de l'Estany i al Ripollès, on no van haver de realitzar cap sortida. A banda, pel que fa a les assistències sanitàries, 27 persones van ser ateses en centres mèdics de la demarcació per cremades o problemes oculars per les fogueres i els petards.

A causa del material pirotècnic i les fogueres, tampoc no es van haver de lamentar incendis importants. El de més magnitud es va produir ahir a la una de la matinada, a Girona. Es van cremar 90 m² de massa forestal a tocar del carrer Pedret. Tot i que a prop hi ha cases, no van ser necessàries evacuacions. I, en matèria de trànsit, l'accident més destacable va passar a les sis del matí a la GI-632, a Bellcaire d'Empordà. Una conductora va caure per un desnivell i el cotxe va bolcar. La dona es va fer un tall i va ser atesa in situ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia