Successos

Un evadit de la banda d'Ali va fer un assalt a Calella el 2013

detingut Ali Aouaba va ser detingut gràcies a l'ADN per un violent robatori a un botiguer en el qual van aconseguir un botí de 35.000 euros, però va tornar al carrer i, en sentir-se acorralat, va marxar al Marroc

Ali Aouaba, considerat pels Mossos un membre cabdal de la banda capitanejada per Ali Salim, que perpetrava assalts violents a la Costa Brava, ja va ser detingut l'any passat per un assalt comès el 21 de novembre del 2013 en un comerç tèxtil de Calella (Maresme), on els tres assaltants van actuar de manera molt violenta contra el propietari i d'on es van endur un botí de 35.000 euros. En aquella ocasió, Aouaba, veí de Sant Feliu de Guíxols, va ser identificat perquè es va trobar ADN seu en un guant que els va caure. L'arrest no va impedir que Ali Aouaba recuperés la llibertat, i va fugir al Marroc. I quan els Mossos el van identificar i relacionar amb alguns dels assalts violents perpetrats a la Costa Brava, Aouaba, per esquivar la pressió policial, ja havia fugit al Marroc, i se suposa que encara hi és.

El nom d'Ali Aouaba va aparèixer en la investigació quan va ser detingut Mustapha el Haken, l'home que tenia un telèfon que havia estat robat en l'assalt violent amb agressió sexual perpetrat al xalet d'una dona francesa a Platja d'Aro. El Haken va declarar que el telèfon l'hi havia venut Ali Aouaba. D'aquesta manera, els Mossos van relacionar directament Aouaba amb l'assalt al xalet de la Pujada del Vilar i, un cop identificat i conegut quin telèfon utilitzava normalment Aouaba, se'l va relacionar també amb l'assalt al Mas Moner de Platja d'Aro, on els lladres van agredir un matrimoni gran que hi viu, perquè es va detectar que el seu mòbil va ser activat a la zona mentre es produïda el robatori.

En les trucades que van interceptar els Mossos a través dels telèfons robats al xalet, que van ser activats, van poder sentir com els homes parlaven del problema que havien tingut en el robatori a Calella per culpa del guant que havia trobat la policia. També van poder sentir que deien que algú de la seva colla havia estat detingut a l'Estat francès i que els havien comissat la mercaderia però que al final els havien deixat en llibertat.

A partir dels telèfons els Mossos van relacionar El Haken (que era el que donava sortida als telèfons que robaven) amb Ali Salim, Brahim Azougaghe i Ali Aouaba, que va marxar al Marroc perquè se sabia vigilat arran del cas de Calella.

El tallacabells

Ali Salim, que segons les converses interceptades pels Mossos planejava fer molts diners amb els assalts per anar-se a establir al Marroc, feia viatges d'anada i tornada al seu país. El 31 de gener, els Mossos el van interceptar quan anava cap al Marroc amb el seu Audi A-4 i a dins li van trobar un objecte que va servir per relacionar-lo amb l'assalt perpetrat el 17 de setembre a Can Tribana de Vilobí d'Onyar: una màquina de tallar cabells de la marca Babyliss i el seu carregador. Les víctimes van identificar la màquina com la que els van robar els assaltants que els van sorprendre un dia a la nit.

LA FRASE

L'investigat no té relació amb el món agropecuari i les ‘vaques' deuen ser estris robats
Mossos d'Esquadra
investigadors del cas

LA FRASE

He d'anar a recollir les vaques aquesta tarda?
Interlocutor de Brahim
membre de la banda d'ali


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia