Veïns d'un bloc de pisos de Montgat patrullen de nit per evitar robatoris a les llars

Els veïns d'una promoció de pisos públics estrenats fa poques setmanes a Montgat han tornat a alçar la veu per denunciar els problemes que tenen per viure-hi. Fa unes setmanes van reclamar a l'Impsol –promotor dels habitatges– mesures immediates per resoldre els desperfectes de construcció de la majoria dels immobles i de l'aparcament, on no es poden aparcar els vehicles a causa de l'estretor de les places. Ara, pocs dies després de manifestar aquesta situació, els residents al Turó del Sastre de la vila montgatina han denunciat la presència de lladres a la zona. De fet, els veïns compten un robatori i quatre intents més de furt en algunes llars de la promoció en pocs dies. En concret, els delinqüents van entrar per la finestra d'un pis i van endur-se 250 euros, mentre que en tres ocasions més els veïns van descobrir els lladres en dues terrasses i en un replà intentant entrar als pisos. L'últim intent de robatori va produir-se al garatge de la promoció i va afectar una motocicleta a la qual van trencar pany i cables.

A causa d'aquesta situació, una vintena de veïns han patrullat amb els seus vehicles durant un parell de nits per tal d'evitar la presència de lladres i d'aturar els robatoris a la zona. «La policia fa el que pot però nosaltres no estem tranquils», assegura Sandra Gómez, una de les veïnes que aquests dies i fins ben entrada la matinada ha passejat pels entorns de l'edifici. Entre les causes que permetrien l'entrada de lladres al bloc hi hauria el fet que la porta de l'edifici no tanca, ja que segons els veïns, l'empresa constructora de la promoció «ja la va instal·lar trencada». El fet que els hagin promès arreglar la porta en pocs dies i que molts veïns ja tornin a treballar ha dut als residents a no continuar fent més patrulles, tot i que adverteixen: «Continuarem estant atents de nit.»

D'altra banda, responsables de l'Impsol han citat els veïns per a una reunió a principi de setembre per tractar les deficiències dels immobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.