Successos

seguretat

Avís a les Balears per si veuen l'ultralleuger perdut a Pals

Els rastrejadors van anar a 30 milles del cap de Creus perquè els va semblar veure un cos, però no ho era

Tots els serveis aeroportuaris de les Illes Balears i de la zona de Llevant han estat avisats de la recerca de l'ultralleuger Tecnam Sierra amb dos tripulants a bord (la monitora Joana Romo i el copilot Antonio Marcos Nadal) que va desaparèixer diumenge després de ser vist sobrevolant la zona de les Medes. Tot i que la principal hipòtesi –basada en el senyal dels mòbils, que es perd al repetidor de l'Estartit– és que l'aparell va caure al mar, les característiques del giny, que té una autonomia de vol de sis hores, no permet descartar que l'ultralleuger hagués arribat a les Balears o hagués fet un recorregut llarg cap al sud o cap al nord. Ahir, el cinquè dia de recerca sense èxit de l'aparell, els serveis d'emergència es van centrar a rastrejar la zona entre el cap de Begur i els penya-segats d'Aiguablava a partir de les dades que va aportar un testimoni que va assegurar que “dissabte o diumenge”, des de la terrassa de l'hotel Llafranc, havia vist un ultralleuger semblant al desaparegut volant però sense fressa de motor cap al far de Sant Sebastià.

El dia anterior, els mitjans aeris van albirar una forma dins del mar, a unes trenta milles del cap de Creus, que des de l'aire semblava que podia ser el cos d'una persona vestida amb una mena de granota. Un vaixell es va acostar a la zona i va comprovar que no hi havia cap cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia