Successos

successos

Continua sense èxit la cerca de l'ultralleuger perdut

Els serveis d'emergència busquen els dos ocupants desapareguts entre les illes Medes i Begur

La mala mar i el fort vent que bufa a la zona no faciliten les tasques dels equips de rescat

Els serveis d'emergència continuen la recerca de la monitora Joana Romo Navarro –de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí–, i l'alumne Antonio Marcos Nadal de Anzizu –de 44 anys i veí de Barcelona–, que van desaparèixer diumenge passat després d'enlairar-se amb un ultralleuger de l'aeròdrom de Pals. La zona de recerca es va concentrar ahir des de les illes Medes fins a la zona de Begur, on fa tres dies que bufen forts vents i fa temporal de mar que no faciliten les tasques dels equips de rescat. En el dispositiu de recerca hi treballen conjuntament efectius del grup subaquàtic del GRAE dels Bombers de la Generalitat amb el suport de dues dotacions terrestres, efectius dels Mossos d'Esquadra amb la seva unitat subaquàtica, un helicòpter per poder fer supervisió aèria de la costa i efectius subaquàtics de la Guàrdia Civil.

Des de dilluns la recerca per mar s'ha intensificat, perquè una de les hipòtesis és que l'ultralleuger caigués al mar. L'última comunicació que van tenir els dos ocupants de l'ultralleuger va ser amb els ocupants d'un altre aparell, a qui la instructora va informar de les seves coordenades a la zona de les illes Medes, com marca el protocol. Durant la conversa, en cap moment van donar cap avís d'auxili. De fet, un segon ocupant d'un altre ultralleuger va explicar que va veure l'aparell fent voltes davant de l'Estartit, sense detectar cap problema. D'altra banda, dilluns es va localitzar una taca de fuel al mar, que van sospitar que podria ser de l'ultralleuger, però que es va acabar descartant. I finalment, els últims senyals dels telèfons mòbils de la monitora i l'alumne marcaven la zona de l'Estartit.

Problemes tècnics

Poc després d'enlairar-se de Pals, la instructora i l'alumne van tenir un problema amb el radiador i van haver d'aterrar al camp de vol de Viladamat. Allí van solucionar l'incident fent una neteja al radiador. Un cop es van tornar a enlairar, es van dirigir cap a la zona de les illes Medes, on es va perdre la seva pista.

LA DATA

22.12.13
és el dia
que Joana Romo Navarro i Antonio Marcos Nadal de Anzizu van desaparèixer amb el seu ultralleuger

LA XIFRA

6
hores
d'autonomia té l'ultralleuger Tecnam Sierra, l'aparell amb què anava la parella per sobrevolar l'Empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia