Successos

crims

Investiguen els negocis del veí de Pals Rudolf Meurer per aclarir l'assassinat

Tot i que s'està pendent dels resultats de l'ADN, els Mossos treballen amb el convenciment que el cadàver trobat a Begur és del desaparegut a Pals

Falten les proves d'ADN, però els Mossos ja investiguen el cas comptant que el cadàver trobat dimecres a Begur correspon a Rudolf Meurer, l'empresari alemany veí de Pals desaparegut el 13 de febrer del 2012. En la investigació que van iniciar just després de la desaparició pressuposaven que es tractava d'un cas d'homicidi, i busquen en l'entorn dels negocis immobiliaris que feia Meurer un possible mòbil del crim. Quan va desaparèixer, els Mossos ja van escodrinyar el cercle de l'home, que mantenia tractes amb ciutadans de països de l'est d'Europa i havia tingut relacions amb el món de la prostitució a Alemanya. Meurer es va instal·lar a Pals durant el boom de la construcció i va ser soci d'una immobiliària de la població durant uns anys, però el 2001 va vendre les accions als altres socis.

Els Mossos han reobert la carpeta del cas, tot i que encara no s'ha certificat oficialment que la víctima sigui Meurer. Hi ha, però, coincidències que hi apunten. La roba que vestia el cadàver es correspon amb la indumentària que van descriure els familiars quan van presentar la denúncia de la desaparició. I el cos aparegut es correspon a un home, no gaire alt, d'una edat avançada. També el crani, trobat a uns metres del cos i incomplet, pot ser d'un home gran, possiblement amb dentadura postissa, com era el cas de Meurer.

LES DATES

13.02.12
Rudolf Meurer
, un empresari alemany de 70 anys i veí de Pals, va desaparèixer sense explicació.
25.09.13
dos homes
que buscaven ferralla van trobar el cadàver decapitat d'un home embolcallat amb plàstic, a Begur.

ADN i anàlisis dels embolcalls

Els forenses han agafat mostres del crani i del cos (trobats per separat) per comprovar si pertanyen a la mateixa persona. Aquestes mostres també es compararan amb les d'ADN que van donar al seu moment els fills de Meurer i amb les que van recollir els Mossos al raspall de dents del desaparegut a casa seva. La policia analitzarà amb cura el paper film i la bossa que contenia el cos per si hi poden haver quedat empremtes dels criminals o algun element que ajudi a aclarir el cas. Els investigadors intenten trobar també una explicació al fet que el cos estigués perfectament embolcallat i protegit pel plàstic i el cap, en canvi, llençat de qualsevol manera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.