Successos

SEGURETAT

Atrapen dos dels sospitosos de saquejar cases al Pla de l'Estany

Els lladres es van escapar d'un control el 16 d'agost al Gironès i van fugir per l'AP-7

Els Mossos, amb l'ajut d'un helicòpter, els van detenir a Viladecavalls

Els Mossos han aconseguit atrapar dos membres de la banda de sospitosos del saqueig de quatre habitatges al Pla de l'Estany que buscaven des del passat 16 d'agost quan, a cavall d'un Volvo llogat, van aconseguir escapar d'un control policial i fugir per l'AP-7 després de perpetrar tres dels robatoris a Serinyà, Melianta i Palol de Revardit. Després d'aquesta fugida, els Mossos que van poder veure els fugitius, un dels quals caminava amb crosses, els van identificar i van emetre una ordre de cerca policial a àmbit de tot Catalunya per atrapar-los. La banda de lladres, formada per xilens i italians, acostumava a moure's per tot Catalunya amb cotxes que llogaven amb documentació italiana falsa a l'estació de Sants de Barcelona per perpetrar robatoris entrant a les cases, normalment esbotzant les finestres, de dia, quan els inquilins eren fora. La setmana passada, el dia 17, els Mossos van detectar que els lladres havien perpetrat un robatori en una urbanització de Berga i van fer un gran desplegament, amb helicòpter i tot, per atrapar-los. Hi va haver una persecució, el cotxe dels lladres va envestir un cotxe policial i van continuar de forma temerària per la carretera fins arribar a Viladecavalls, on van abandonar el cotxe. L'helicòpter va poder veure el vehicle dels sospitosos i després “d'una intensa recerca” els Mossos van aconseguir atrapar dos dels sospitosos, el xilè Richard Antonio Roa Maureira, de 27 anys, i un italià de 41 anys, que s'havien amagat en un bosc a prop d'on havien deixat el cotxe. Els dos detinguts van passar divendres a disposició del jutjat de guàrdia de Balaguer, que va ordenar el seu ingrés a la presó. A part dels robatoris al Pla de l'Estany també se'ls imputa el saqueig de cases a Agramunt, Sudanell, Montoliu de Lleida i Berga. A Agramunt van donar una empenta a l'amo de l'habitatge, que els va sorprendre en el moment que sortien de la casa. L'home va rebre un fort cop al cap. Aquell dia anaven amb un cotxe robat a Vilanova i la Geltrú.

LA XIFRA

1.300
euros
en efectiu van robar en una casa de Palol els saquejadors de cases.

LA DATA

16.08.13
Els lladres
van escapar d'un control dels Mossos al Gironès i van fugir per l'AP-7 a tota velocitat.

Dues incursions a la comarca en deu dies

Els Mossos atribueixen als detinguts quatre robatoris al Pla de l'Estany. El primer va ser el 6 d'agost, quan els lladres van entrar en una casa de Melianta forçant la finestra i es van endur dos portàtils, dues videoconsoles i joies. Els altres tres robatoris van ser el 16 d'agost, el dia que es van escapar dels Mossos quan ja els havien aturat. Aquell dia van entrar per la finestra en una casa de Serinyà i es van endur les joies i els diners que van trobar. A Melianta van entrar en una altra casa forçant la finestra del menjador i es van endur 600 euros i dos rellotges. I a Palol de Revardit, van forçar una porta corredissa d'una terrassa i van robar 1.300 euros, un portàtil i un rellotge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.