La policia local de Montgat fa prop de 80 comisos d'articles per venda ambulant a la platja en un mes

Llaunes de begudes, DVD i objectes de moda són part del material confiscat

Des de mitjan mes de juny fins al passat cap de setmana, la policia local de Montgat ha aixecat un total de 81 actes de denúncia a persones que practicaven la venda ambulant de productes en alguna de les platges de la localitat. En el marc d'una campanya policial que ha tingut quatre efectius diaris –uniformats i de paisà– i vigilància intensiva els caps de setmana, les actuacions han omplert el dipòsit policial de llaunes de begudes, de material audiovisual en format CD i DVD i d'altres articles de moda i de bijuteria, com ara ulleres de sol o collarets. Entre les intervencions registrades també s'han denunciat persones que anunciaven serveis de massatge a la platja.

El cap del cos policial montgatí, Josep Sarabia, ha explicat que el nombre d'actuacions ha augmentat respecte a d'altres estius a causa, entre altres factors, de la vigilància policial, que s'ha intensificat a les platges de Barcelona i que ha provocat el desplaçament cap a altres punts del litoral de les persones que desenvolupen aquestes pràctiques il·legals. «Esdevenen una competència directa i deslleial als establiments que legalment s'instal·len a la platja i a d'altres negocis de la vila», diu Sarabia abans d'assegurar que, a banda de contribuir a reduir aquesta venda ambulant, la campanya policial a la platja també ha fet baixar el nombre de furts a banyistes.

Tant per Sarabia com per la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Eugènia Cabezudo (PSC), la previsió és que aquesta pràctica es redueixi en el que queda d'estiu, tot afegint-hi que a Montgat aquests comportaments delictius són inferiors en comparació amb d'altres viles costaneres.

Caravanes conflictives

J.G.N.

D'altra banda, el cos policial montgatí ha expulsat de l'esplanada que hi ha a la façana marítima montgatina prop d'una dotzena de caravanes que havien acampat des de principis d'estiu en aquest espai situat al costat de l'estació de tren. L'actuació policial va tenir lloc fa uns dies per evitar que continuessin els problemes que el cos considera derivats de la presència de les persones residents en aquests vehicles, famílies molt nombroses i procedents de l'est d'Europa. El cap policial montgatí assegura que aquestes persones infringien moltes de les ordenances de civisme de la vila, a banda de relacionar la seva presència a la zona amb robatoris en vehicles que hi aparcaven, furts comesos per menors en algun parquímetre de l'esplanada i banyistes i veïns que denunciaven haver estat intimidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.