Successos

judicial

Cinc anys de presó per a l'homicida que va atracar un supermercat a Girona

Luís García de Santiago va cometre el robatori al Condis quatre dies després d'haver matat l'oncle a Viladecans

S'enfrontava a una pena de 8 anys de presó

La fiscal i l'advocat de la defensa, Jordi Colomer, van arribar a un acord de conformitat en el judici que es va celebrar ahir als jutjats de Girona contra Luís García de Santiago per l'atracament que va perpetrar el 19 de març del 2012 al supermercat Condis del carrer Salvador Maluquer de Girona, el darrer dels quatre robatoris amb intimidació que va cometre després d'haver assassinat a trets quatre dies abans a Viladecans el seu oncle, amb qui mantenia discrepàncies per una herència, i poc abans que la policia el detingués en una pensió de Sant Feliu de Guíxols.

Reconeix els fets

Les parts han tingut en compte que l'acusat va reconèixer els fets i es va declarar responsable davant la policia i en seu judicial durant el procés d'instrucció del cas. Ahir, interrogat per la jutgessa del jutjat penal número 3 de Girona, va reiterar el que ja havia dit i es va tornar a autoinculpar dels fets. La fiscal demanava una pena de vuit anys de presó pels delictes de robatori amb força i intimidació –cinc anys– i per tinença il·lícita d'armes –tres anys–. Però l'acord ha permès que finalment l'acusat sigui condemnat a cinc anys i tres mesos de presó.

Així, finalment, les parts estan d'acord que pel delicte de violència i intimidació sigui condemnat a una pena de quatre anys i tres mesos, perquè l'acusat va utilitzar armes durant la comissió dels fets i perquè és un lladre reincident.

Rebaixa de la pena

Per la seva banda, el que sí que s'ha assolit és una rebaixa de la pena pel que fa al delicte de la tinença il·lícita d'armes, perquè no se li podia aplicar l'agreujant de reincidència. En aquest cas la fiscal sol·licitava una pena de tres anys de presó, i finalment se l'ha condemnat a tan sols un any.

Els fets van tenir lloc el 19 de març de 2012, pels volts de les vuit del vespre, quan l'acusat va entrar al supermercat Condis i es va dirigir a l'encarregada de l'establiment. “Porto una arma, si vols trucar a la policia, truca-hi, m'estan buscant per un assassinat”, va dir De Santiago, mentre li ensenyava a la treballadora una pistola de petites dimensions i una defensa elèctrica. “Doneu-me tots els diners”, va exigir l'acusat, moment en què l'empleada, atemorida, va obrir la caixa registradora i li va donar alguns bitllets. Però l'acusat no en va tenir prou, i a causa del nerviosisme de la treballadora, ell es va apropar, va agafar la resta dels diners que hi havia i es va endur en total un botí de 190 euros. Abans de marxar, però, va deixar una bala dins la caixa registradora.

LA FRASE

Porto una arma, si vols trucar a la policia, truca-hi, m'estan buscant per un assassinat
Luís García de Santiago
acusat del crim i del robatori

LA XIFRA

190
euros
es va endur l'acusat del supermercat Condis del carrer Maluquer Salvador de Girona el 19 de març de 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.