Successos

successos

Mor un veí de Navata atropellat per un tractor

El vehicle es va desfrenar mentre l'home el manipulava

En un principi es va creure que havia estat víctima d'un assalt perquè hi havia distància entre el cadàver i el lloc on va anar a parar el tractor

Pere Miquel Rigall, un veí de Navata de 50 anys que treballava de pagès, va morir ahir en ser atropellat per un tractor a fora de casa seva, situada a la carretera del cementiri del veïnat de Colomer. A tres quarts d'onze del matí, familiars de la víctima van acudir a l'habitatge, conegut com el mas Lladó, on l'home vivia sol. Van donar ràpidament la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres, ja que van trobar el seu cos sense vida estès a terra i enmig d'un bassal de sang. Malgrat que es va acabar determinant que s'havia tractat d'un accident laboral, en un principi es va pensar que Miquel hauria estat víctima d'un assalt violent perquè hi havia una mica de distància entre el lloc on va ser localitzat el cadàver i el punt on va anar a parar el tractor. Tot indica, però, que l'home estava manipulant el vehicle quan, de sobte, es va desfrenar. El tractor, que portava una pala, el va envestir i li va passar pel damunt. D'altra banda, com que el terreny d'aquesta part de la propietat fa un lleuger pendent, el vehicle va continuar avall i va impactar contra el mur d'un cobert d'una granja, que està ubicat a entre 50 i 100 metres de la masia. Es va observar, per tant, que el tractor estava just en la mateixa trajectòria d'on va ser interceptat Miquel.

Fins a la zona s'hi van desplaçar agents de l'àrea bàsica policial (ABP) dels Mossos de l'Alt Empordà i sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que no van poder fer res per salvar la vida de l'home. S'hi van adreçar, a més, els membres de la comitiva judicial. Es va ordenar l'aixecament del cadàver quan passaven pocs minuts de la una del migdia. I, d'acord amb el procediment habitual en aquests casos, els Mossos van posar els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i del Departament de Treball.

El d'ahir va ser el segon accident laboral mortal que s'ha registrat a les comarques gironines des de principi d'aquest any. L'altre sinistre es va desencadenar el 7 de febrer, a Besalú. Un veí de la població de 46 anys, Joaquim Riu Roure, va morir atropellat pel camió de l'empresa on treballava –Construccions Guardiola–. El fatídic succés va tenir lloc en una finca de la zona dels Pins, on la companyia guarda material. L'accés està situat en un camí de terra que surt de l'antiga carretera N-260, a l'entrada de Besalú venint d'Olot. Quan la víctima es disposava a carregar gènere per a la jornada, el vehicle també es va desfrenar. El camió va anar baixant pel sender on estava aparcat, va empaitar Riu i el va arrossegar fins daltabaix d'un marge, on va quedar atrapat sota el vehicle.

LA XIFRA

50
anys
tenia la víctima, Pere Miquel Rigall. Tenia dues filles. Residia sol en un habitatge conegut com el mas Lladó.

LA DATA

07.02.13
va tenir lloc un accident laboral mortal a Besalú, on un veí del municipi va ser envestit per un camió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.