Successos

SUCCESSOS

Mor un home a Besalú atropellat pel seu camió, que s'havia desfrenat

La víctima, Joaquim Riu, veí del poble, treballava en una empresa local de construcció i havia sortit del vehicle en un camí que fa baixada

Pels volts de tres quarts de vuit del matí, com feia cada dos per tres, en Joaquim Riu Roure, un home de Besalú de 46 anys, va baixar del camió de l'empresa on treballava, Construccions Guardiola, i va obrir la tanca metàl·lica d'una finca de la zona dels Pins de Besalú. En el descampat que hi ha, l'empresa hi guarda material i Riu es disposava a carregar gènere per a la jornada.

En un pendent

L'accés està situat en un camí de terra que surt de l'antiga N-260, a l'entrada de Besalú venint d'Olot. El camí té uns pocs metres de llargada i fa baixada, i cal frenar bé el vehicle, si t'hi pares. O bé perquè no va accionar el mecanisme correctament o bé perquè el fre va fallar, quan Joaquim Riu ja havia obert la tanca, el camió –un vehicle de càrrega lleuger, de bolquet– va anar baixant, va empaitar l'home i el va arrossegar daltabaix d'un marge. Riu va quedar atrapat a sota del vehicle. No hi havia ningú a la vora –per tant, els fets relatats són una hipòtesi– i ningú no el va poder ajudar, si és que va sobreviure a l'impacte.

Trobat pels companys

Al cap d'una estona, en estranyar-se perquè no tornava, els seus companys de Construccions Guardiola (la plantilla la formen quinze persones) van decidir pujar als Pins. No van tardar gaire a arribar-hi, ja que el local de la constructora és a uns 400 metres de la finca. Quan hi van arribar ja no hi havia res a fer. “Estem destrossats”, deia ahir una empleada de l'empresa on Riu treballava des de feia nou anys. L'home estava casat i tenia una criatura. L'alcalde, Lluís Guinó, va expressar la seva consternació. “Era una persona molt coneguda a Besalú, ha estat un cop dur”, va declarar.

Talls de trànsit

Perquè els vehicles dels bombers, ambulàncies i policia poguessin entrar i sortir del punt on es va produir l'accident, es va haver de tallar el trànsit a la travessera de Besalú i es van produir retencions. A un quart de deu el trànsit es va normalitzar. A les deu tocades van retirar el cos.

LA XIFRA

46
anys
és l'edat de la víctima, que estava casada i tenia una criatura petita

LA FRASE

Era una persona molt coneguda a Besalú, ha estat un cop dur
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.