Successos

seguretat

Assalten un veí de l'Escala quan entrava al garatge

Els lladres el van colpejar, li van embenar els ulls, li van capgirar la casa i es van emportar uns 800 euros i joies

La víctima sospita que els assaltants l'esperaven i havien espiat els seus moviments

Un altre assalt violent en un habitatge. Aquesta vegada l'assalt es va produir en ple dia i la víctima va ser un veí de l'Escala, Giovanni Roperti, que va ser abordat el 17 d'octubre per uns encaputxats armats en el moment que entrava el cotxe al garatge de casa seva, al número 13 del carrer Sant Pere, en ple centre de la població. Segons va explicar el mateix Roperti en declaracions a Canal 10, ell tornava d'acompanyar la seva filla a l'escola i entrava al garatge amb el cotxe quan dos individus el van abordar, el van empènyer cap a dins, el van colpejar, li van ficar una peça de roba a la boca i li van embenar els ulls, mentre l'amenaçaven amb un objecte punxant. Roperti afirma que li va semblar que els assaltants eren estrangers i diu que com que no en tenien prou amb els diners que ell duia al damunt van començar a capgirar tota la casa per veure què arreplegaven. Assegura que van robar-li en total uns 800 euros i joies que van trobar quan van remenar l'habitatge. Però, a banda del botí robat, Roperti apuntava davant les càmeres de Canal 10 que el pitjor era el dany moral, la impotència que va sentir en no poder fer res per deslliurar-se dels agressors. “La sort és que em van atacar quan estava sol i no hi havia la meva filla”, es resignava Roperti. La víctima creu que els assaltants l'esperaven i que van triar el moment oportú per abordar-lo perquè, sospita, devien tenir estudiats els seus moviments. Quan els lladres van marxar, va obrir la porta del garatge i va cridar una veïna, que va ser la que va trucar al 112 i va demanar ajuda i llavors la policia va anar fins al lloc dels fets. Els Mossos estan investigant per trobar els autors de l'assalt.

Un italià que viu a l'Escala tot i les expulsions

Giovanni Roperti viu des de fa temps a l'Escala amb la seva família (la dona, que regenta una botiga a Besalú, i la filla). Ara és un resident sense problemes, però no ho va tenir fàcil. Durant la dècada dels vuitanta, Roperti, vingut d'Itàlia, ho va tenir difícil per viure a la població que havia triat, perquè les autoritats governatives de l'època el van expulsar fins a tres vegades. Roperti, que havia regentat el bar Giovanni i el bordell La Traviata, que li van tancar, va ser expulsat per primer cop el 1981 per no tenir permís de residència i per la seva relació amb falsificació de moneda. Li van trobar un bitllet fals de la remesa comissada a casa d'un matrimoni dels Hostalets de Llers que va morir en l'incendi del bordell que regentaven. Va tornar i el van tornar a expulsar el 1985 i el 1986.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.