Successos

successos

Salven una banyista a punt d'ofegar-se a la platja de Blanes

Els socorristes de Blanes van aconseguir ahir salvar la vida d'una dona de 70 anys que va estar a punt d'ofegar-se a la platja. A un quart de dotze del matí, un ciutadà va veure la banyista inconscient dins del mar, de boca terrosa, a pocs metres de la sorra. L'home va treure la víctima de l'aigua i va avisar el socorrista, que va alertar altres cossos d'emergències. També va començar a practicar-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar, que van permetre que recuperés el pols i la respiració. Els coordinadors del servei de platja van ser els primers a afegir-se a l'atenció que estava fent el seu company. No obstant això, la víctima no va recobrar la consciència fins a 15 minuts després gràcies a la medicació en vena que li van subministrar els sanitaris del SEM. Paral·lelament, van arribar els efectius de Protecció Civil amb un altre equip mòbil desfibril·lador, però no va fer falta el seu ús perquè en aquell moment ja estava conscient, després que expulsés l'aigua que s'havia empassat quan estava inconscient al mar. Finalment es va traslladar la dona en ambulància a l'hospital comarcal de Blanes, on els sanitaris li van acabar de mirar les constants vitals, i també si hi havia alguna possible afectació abans que li donessin l'alta definitiva.

D'altra banda, un veí de Lleida de 74 anys va morir ahir, poc abans de les dotze del migdia, mentre es banyava a la platja de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès). Amb aquesta ja són vint les persones que han perdut la vida aquest estiu a les platges catalanes. L'esposa de la víctima va alertar els socorristes perquè el va perdre de vista a l'altura del parc del Pinar del Perruquet. Poc després, van localitzar el cos surant al mar. El van treure de l'aigua immediatament i els serveis sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.