Un lleó en un garatge

Els Mossos van descobrir que un veí de Salou tenia l'animal dins d'un magatzem de Reus

És molt comú trobar gent amb animals domèstics, però el que ja no acostuma a ser tan habitual és la situació d'un veí de Salou, que tenia un lleó de sis mesos a càrrec seu. Segons fonts pròximes als fets, aquest curiós cas va ser descobert el 10 de juny per part d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra. La dotació feia una ronda de vigilància totalment rutinària per la localitat costanera, si bé l'escena que van veure a ple carrer no és d'aquelles que es repeteix amb freqüència. I és que, de sobte, van observar que a la terrassa d'un bar hi havia un ciutadà que anava acompanyat d'un lleó. Davant la peculiaritat de l'assumpte, els efectius es van apropar a l'home i li van preguntar si l'animal era seu. Aquest els va respondre que era del seu cap, i que ell només l'havia tret a fora durant una estona.

Per comprovar-ho, els Mossos es van adreçar al seu superior, que els va manifestar que un altre home l'hi havia regalat feia un parell de dies. Aprofitant el contacte amb els agents, però, els va reconèixer que no sabia què fer amb el lleó ja que no disposava d'un espai amb condicions per tenir-lo, i els va dir que els agrairia enormement que li trobessin un altre lloc per deixar-lo.

Posteriorment, els efectius es van dirigir a un local de Reus que el veí de Salou fa servir de magatzem, i que és on tenia tancat l'animal en una habitació d'uns 20 m², i on passava al vespre per donar-li menjar. Efectivament, doncs, el recinte no era l'adequat, si bé l'animal no presentava signes de maltractament, estava en bones condicions físiques i tenia tota la documentació en regla.

Cal destacar que l'home se l'hauria pogut quedar si hagués disposat d'un nucli zoològic, però en no ser així els agents li van comunicar que s'haurien d'endur el lleó i li van fer signar dues actes. Una d'elles era de dipòsit, en la qual l'home es comprometia a fer-se càrrec del lleó fins que els Mossos i el Departament de Medi Ambient li trobessin un lloc adient.

Dos dies després, els agents van trucar-li per informar-lo de com anaven les gestions, però l'home els va confessar que els havia desobeït i que havia regalat el lleó a un veí de Cubelles. Aquest ciutadà té unes millors instal·lacions però tampoc són les adients, i se'l vol treure de sobre pel cost que suposa. Així, també ha signat una acta de dipòsit, i ara per ara el lleó està amb ell fins que se li trobi un nou espai. Per tirar-ho endavant, ja en un primer moment, els Mossos van comunicar els fets als serveis territorials de Medi Ambient a Tarragona. Aquests es van posar en contacte amb el Departament de Medi Ambient de Barcelona, que té un conveni amb l'entitat Depana, amb la qual s'està estudiant la possibilitat que es cuidi de l'animal, i que deixi de passar de mà en mà.

Amb tot, els Mossos han obert diligències informatives pel cas, que han traslladat als jutjats de Reus, a la fiscalia de Medi Ambient i al Departament de Medi Ambient de la Generalitat, que decidiran si cal actuar penalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.