Successos

judicial

Tres policies d'Olot, acusats i acusadors

Els acusa de lesions un noi que alhora serà jutjat per atemptat contra els municipals

El jutjat penal de Girona té a punt un judici amb acusacions creuades que se celebrarà el mes que ve: per una banda s'asseurà a la banqueta un jove d'Olot, Daniel Santaulària Bouquet, acusat d'atemptat i resistència a la policia per a qui el fiscal demana tres anys de presó i l'acusació particular, exercida per la policia, quatre anys. Però per l'altra banda, tres policies municipals també seran jutjats per dues faltes de lesions i una d'amenaces a Daniel Santaeulària i a un altre noi, Jordi Roger Torné, que el dia dels Innocents del 2006 participaven en una manifestació contra “la brutalitat policial”, quan van tenir l'encontre amb els municipals que ha acabat en judici. Segons l'escrit d'acusació del lletrat de Santaulària, Benet Salellas, mentre es feia la manifestació van aparèixer els agents 231, 455 i 474. Després de mantenir un breu diàleg amb els manifestants sobre qüestions d'ordre públic van començar a colpejar els assistents per dissoldre la manifestació i van causar contusions a Santaulària i Torné. A més, segons relata el lletrat, l'agent 455 va desenfundar l'arma, la va exhibir ostentosament alçant-la i així va causar la ràpida dispersió dels concentrats. Pel que considera faltes de lesions contra els dos manifestants, Salellas proposa que els tres agents siguin condemnats a una multa de 1.800 euros i que l'agent 455 sigui condemnat a més a una multa de 600 euros per la falta de coaccions.

El fiscal, que no acusa els policies, i l'acusació particular per part de la policia contra Santaulària consideren que aquest va atemptar contra els policies i que després es va resistir activament a la seva detenció. Fiscal i acusació mantenen que Santaulària va colpejar amb el puny l'agent 455 i que li va fer lesions que el van fer estar de baixa. Hi havia un altre acusat, però és mort.

Protestes ocasionades pel cas Pórtulas

La manifestació que ha motivat aquest judici es va fer per protestar contra “la brutalitat policial” en una acció que s'havia produït uns dies abans a Olot. Després se'n va convocar una altra per protestar contra la “brutalitat” en la segona manifestació. Va ser de tornada d'aquesta protesta quan Núria Pórtulas va ser aturada a Besalú i els Mossos li van trobar la llibreta amb anotacions “sospitoses” que va motivar la seva polèmica detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.