Successos

successos

Moren una cinquantena de garrins en un incendi en una granja de Serinyà

Dotze animals més van quedar malferits a causa de la inhalació de fum

Tot apunta que el foc es va originar per les guspires d'una estufa de llenya

Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir en l'extinció d'un foc que es va declarar a dos quarts de quatre de la tarda en una granja de Serinyà, on van morir una cinquantena de garrins i dotze més van quedar malferits per inhalació de fum. El propietari de les instal·lacions, pertanyents al mas Ventura, estava just al davant de casa seva quan es va creuar amb dos veïns que anaven a caminar per la zona i que el van advertir que sortia una columna de fum d'un dels recintes on hi ha els animals –els diversos tancats estan situats a tan sols uns metres de distància del domicili–. L'home, sense perdre temps, es va posar en contacte amb el granger a qui té llogades les dependències, qui al seu torn va donar la veu d'alerta als cossos d'emergències. I és que el sinistre, a part de mobilitzar els efectius dels bombers, va activar els Mossos d'Esquadra i, de manera preventiva, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'hi va traslladar per si hagués estat necessari atendre els treballadors que van evacuar tots els porcs que van sobreviure.

Plàstics cremats

Els bombers van aconseguir apagar les flames en una hora aproximadament, ja que a dos quarts de cinc de la tarda és quan es va retirar l'última dotació. Les primeres hipòtesis indiquen que l'incendi es va originar a causa d'una estufa de llenya que hi havia a l'interior. Algunes de les guspires van caure al damunt d'uns plàstics, que en cremar-se van fer més intensa la fumera –la granja afectada està fraccionada en espais de cinc metres quadrats, on al terra hi ha uns plàstics que estan foradats per facilitar l'evacuació dels líquids i per tal que la neteja de l'espai sigui més higiènica–. Com que tots els porcs que hi havia eren petits, la majoria no van morir per l'acció de les flames, sinó asfixiats pel fum. Els animals van ser portats a una fossa, en espera que se'ls emportés un camió.

LES XIFRES

12
porcs petits
van resultar ferits. La granja on va passar l'accident està dedicada a la cria d'aquests animals.
4
dotacions
dels bombers van treballar en el foc que es va desencadenar en una propietat del mas Ventura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.