Successos

successos

Maià de Montcal demanarà a l'Estat que actualitzi la llei de caça per la mort d'un noi

L'Ajuntament creu que s'hi han d'introduir més restriccions perquè cada cop més gent va al bosc

Es votarà la moció en el ple, format per 7 regidors de CiU

El ple de l'Ajuntament de Maià de Montcal votarà demà en sessió extraordinària una moció en què se sol·licita a l'Estat que actualitzi la llei de caça, de l'any 1971. El consistori ha pres aquesta iniciativa arran de la mort, el 8 de gener, d'un jove de Figueres de 24 anys, Abderahim Chtioui, que va rebre un tret d'un caçador que el va confondre amb un porc senglar durant una batuda. L'alcalde, Joan Gainza, considera que és necessari posar al dia la norma “per extremar les precaucions”. “El 1971, no eren comuns ni el senderisme ni la BTT, unes activitats que ara porten molta gent al bosc. Aquest trist incident ha consternat tant el poble com els caçadors i, per això, hem decidit instar l'administració competent a prendre mesures.” El batlle, en aquest sentit, pensa que la llei és “obsoleta” i que “no és pròpia del segle XXI”. “Seria bo revisar les distàncies de seguretat que han de guardar els caçadors i introduir noves limitacions per als ciutadans. No es tracta de restringir les batudes, que són necessàries, sinó de garantir la seguretat dels ciutadans, que han de respectar escrupolosament la senyalització. Cal que la gent, quan vegi un rètol on diu que hi ha una batuda, no s'acosti, i que pensi que no pot anar per allà on vol.”

La moció prosperarà, ja que el consistori està format per set regidors, tots de CiU. El gest servirà, alhora, per donar el condol a la família de la víctima, així com per requerir a l'associació de caçadors del municipi que compleixi “estrictament” amb la normativa vigent.

LA XIFRA

24
anys
tenia la víctima, Abderahim Chtioui, de nacionalitat marroquina. Residia a Catalunya des del 2007.

LA FRASE

Pretenem que les activitats de caça i les de lleure siguin compatibles, sense perill
Joan Gainza
alcalde de maià de montcal (ciu)

El caçador, en llibertat amb càrrecs

Quan el jove va rebre l'impacte de bala, estava entremig d'unes bardisses recollint llentiscle: un arbust que s'utilitza per fer rams i corones mortuòries.L'autor del fatídic tret va ser Joan Bosch, un caçador de Besalú, de 61 anys, que treballa en el ram de la construcció. El mateix dia va ser detingut pels Mossos per homicidi imprudent. Després de declarar, va quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.