Successos

operatiu

Sense pistes del boletaire de Sarrià perdut a Campdorà

Els Mossos, els bombers, la policia local i la brigada municipal de Sarrià, agents rurals i caçadors van efectuar ahir la segona jornada de recerca

Els gossos de la unitat canina van ensumar una gorra de l'home per guiar-se

La muntanya del Congost de Campdorà, el puig de Sant Miquel i la vall de Sant Daniel, a Girona, van ser les tres zones en què es va centrar ahir la recerca de Baltasar Rodríguez Martín, el veí de Sarrià de Ter de 74 anys del qual la seva família no té notícies des de dimarts, quan va sortir de casa de bon matí amb un cistell per anar a buscar bolets. El primer dispositiu per localitzar l'home es va muntar abans-d'ahir a la matinada i es va allargar fins dimecres a última hora, ja que, quan es va fer fosc, les tasques es van suspendre. El rastreig es va reprendre ahir a les nou del matí. En aquesta segona jornada, els treballs es van tornar a coordinar des del centre de comandament dels bombers, situat en una esplanada a l'altura de Campdorà, just on a l'altre costat de carretera hi ha el Centre Hípic Girona i el bar Can Barceló.

Les vies principals que hi ha a la part del darrere de l'escola d'equitació, així com diversos camins de bosc endins, van ser resseguits per cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra –dues eren de la unitat canina–, per agents forestals, membres de la policia local de Sarrià de Ter i de la brigada municipal i per nou dotacions dels bombers. Entre aquests últims efectius, hi havia el Grup d'Actuacions Especials (Grae) i altres que portaven gossos ensinistrats en la recerca de persones desaparegudes que, com els dels Mossos, van ensumar una gorra de l'home per guiar-se. A quarts de dotze del migdia, aquest desplegament va ser reforçat per un helicòpter dels bombers, que va sobrevolar tot el perímetre.

De manera voluntària, alguns caçadors que es coneixen bé el radi que va ser pentinat van donar la seva ajuda i van efectuar batudes. Per precaució, en canvi, els bombers i els cossos policials van desaconsellar als veïns que organitzessin grups de recerca pel seu compte perquè, a causa de les pluges dels últims dies, el terreny que està sent inspeccionat està molt moll i es tem que algú pugui prendre mal.

La filla i el fill de Rodríguez van estar tant dimecres com ahir en tot moment seguint des del centre de comandament l'evolució de les tasques. Allà, han estat acompanyats per familiars, amics i personal de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, com ara l'alcalde, Roger Torrent. Des que està en marxa l'operatiu, alguns veïns s'han posat en contacte amb els familiars per dir-los que havien vist l'ancià a peu de la carretera. Un dels testimonis, que dimarts a les sis de la tarda va observar un home en un camp al cantó de la variant, s'ha descartat perquè la roba no coincidia amb la del desaparegut.

Quan Rodríguez va marxar de casa seva dimarts pels volts de les nou del matí, portava una boina i una jaqueta fosca. L'home, que és molt aficionat a caminar, no duia telèfon mòbil. L'ampli desplegament d'ahir es va mantenir fins a les set de la tarda i es preveia que es tornés a activar unes dotze o tretze hores més tard.

Rescaten una excursionista ferida a Setcases

Els bombers van efectuar ahir a dos quarts d'una del migdia el rescat d'una excursionista que va resultar ferida mentre realitzava una ruta per la pala de les Marmotes, a prop de les pistes de Vallter, a Setcases. La víctima va caure, es va fracturar les dues clavícules i no va poder continuar la marxa. Fins al lloc dels fets es van desplaçar els membres del Grup d'Actuacions Especials (Grae) dels bombers, que van traslladar l'afectada amb helicòpter a l'hospital de Campdevànol.

g.pladeveya

Irene

Rigall


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.