Successos

policial

Cinc detinguts per cultiu de marihuana a Vilamalla

Formaven part d'un grup organitzat al qual la Policía Nacional ha comissat 1.700 plantes d'aquesta droga, que després distribuïen a Holanda

Agents de la Policía Nacional han detingut, en els últims mesos, quatre persones d'origen holandès i una d'espanyola que es dedicaven a la plantació i el cultiu de marihuana per després vendre la droga a Holanda. La policia els ha comissat un total de 1.700 plantes de marihuana, la meitat de les quals eren als baixos d'una masia de Vilamalla.

L'operació policial contra aquesta xarxa va començar el 16 de febrer passat, quan els agents van detenir a la Jonquera un home holandès que anava al seu país amb una furgoneta en la qual transportava nou sacs de plàstic, degudament precintats, que contenien un total de 24.150 quilos de marihuana.

Posteriorment, el 25 de maig, la policia va interceptar, una altra vegada, una furgoneta en què viatjaven dos ciutadans holandesos i un d'espanyol, que pertanyien a la mateixa organització. A l'interior de la furgoneta els agents hi van trobar un doble fons on transportaven 803 plantes de marihuana, i per això van procedir a la detenció dels tres ocupants. Aquest mateix dia a la tarda, prèvia autorització judicial, la policia va fer un escorcoll a la masia que el grup tenia a Vilamalla, on van trobar un hivernacle als baixos de la casa, completament habilitat amb sistema d'il·luminació i ventilació per al cultiu de marihuana, així com tot un sistema d'assecatge posterior per a les plantes. En aquest lloc hi havia 897 plantes, i el agents hi van detenir un altre home holandès.

El jutge va ordenar llavors el secret de sumari, el qual no ha aixecat fins ara.

Enxampats venent droga

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el dia 7 passat, un veí de Vilafant i un altre de Figueres per tràfic de droga.

En el cas del detingut de Vilafant, de 46 anys i de nom Pere, els fets van tenir lloc després que una patrulla dels Mossos sospités del detingut i alertés una patrulla de paisà, que el va enxampar venent droga. Els agents li van comissar vuit petites bosses, d'un gram cadascuna, i dotze de més de mig gram de droga, suposadament cocaïna, i 100 euros fraccionats. En un escorcoll al domicili hi van comissar 139 grams més de cocaïna i més de 4.000 euros. A la Jonquera, els Mossos d'Esquadra van detenir el veí de Figueres, de nom Abdessamad i de 28 anys, després d'enxampar-lo venent haixix a dues persones. Els agents li van trobar una peça d'aquesta droga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.